21. mai i Oslo - Cognackurs lær å blande din egen cognac

21. mai i Oslo - Cognackurs lær å blande din egen cognac

Bli med på en helt spesiell cognacsmaking der du sammen med kjellermesteren smaker elegante cognacer og lærer å blande din egen cognac.

Langs bankene til den 380 kilometer lange elven Charente i sørvest Frankrike, ligger vinmarkene som gir råstoffet til et av verdens mest berømte brennevin, cognac.

Denne kvelden holder vi en helt spesiell masterclass med svært begrenset antall plasser.

Sammen med kjellermesteren ved et av Norges mest populære cognachus får du selv lære i praksis hvordan du blander en perfekt cognac, lærer mer om området, og vi smake 6 elegante og prisbelønte cognacer.

Pass på å sikre deg plasser i dag

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Gå til påmeldingslenken her

6 cognacer og lag din egen

Denne kvelden får vi besøk av selveste  Jean-Phlippe Bergier , kjellermesteren og hjernen bak cognacene ved huset Bache-Gabrielsen.

Han vil lede oss igjennom en smaking av seks unike cognacer med forskjellige stiler og med en alder helt opp til 45 år før vi lærer oss hvordan vi skal blande vår helt egen cognac.

I tillegg vil han lære deg mer om området Cognac, samt den fascinerende historien om det en gang lille cognachuset i Frankrike og hvordan de lager denne umåtelig populære drikken.

Foredraget blir holdt på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Gå til påmeldingslenken her

Cognacens viktigste mann

Kjellermesteren, cognacblanderen eller nesegreven – cognacens viktige, menneskelige faktor, som overvåker det unike ekteskapet mellom brennevin og treverk, som en god cognac er.

Bache-Gabrielsens erfarne kjellermester, Jean-Philippe Bergier, har vært ved huset Bache-Gabrielsen i over 20 år, og har ansvaret for å passe på fatene som ligger til modning, i tillegg til å kjøpe inn “eau de vie”og blande alle produktene og gi de ulike cognacene en konstant kvalitet og karakter år etter år.

Han er lidenskapelig interessert i brennevin og liker og utforske aromaer, alle typer smak og duft, ikke bare det som omhandler Cognac. Det går naturlig nok mye tid i å trene opp lukte- og smakssansene, og da er det selvfølgelig en fordel å ha en sensibel og trenet nese.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Bache"> Les mer om Bache-Gabrielsen og Bergier her

Gå ikke glipp av denne unike masterclassen på cognac - meld deg på i dag.

Denne kvelden får du smake følgende cognacer:

+ forskjellige cognacer for blendingsessionen

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte cognacene.

  (klikk)

Tid: Mandag 21. mai 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 595,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

NB! Kun 30 plasser - aldersgrense 20 år.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 13.05.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .

Kjellermester med erfaring

Jean-Philippe Bergier var ingen nykommer ifaget da han begynte hos Bache-Gabrielsen som kjellermester. Han er nemlig født inn i en familie som har drevet med vindyrking og destillering i Petite Champagne i generasjoner.

Han har sin egen gård på 300 mål ved landsbyen Brives i Petite Champagne i Cognac. Han har utdannelse fra verdens eneste brennevinsuniversitet, Université Internationale des eaux de vie et boissons i Segonzac, Cognac.

Bergier har oppnådd høy anerkjennelse for sin gode nese, et bevis på dette er at han er tatt inn i smakspanelet ved BNIC (Bureau National Interprofessionel du Cognac).

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Gå til påmeldingslenken her

Gleden ved å jobbe som kjellermester

– Jeg gleder meg over å oppdage ulike dufter hver gang jeg smaker en ny cognac, sier Bergier.

– Jeg blir ofte gledelig overrasket over at det finnes så mange ulike cognacer. Jeg elsker å snakke om Cognac, dele min lidenskap for å utvikle et produkt over tid.

– Det er spennende å velge produkter som jeg legger i kjelleren i tiår for så å oppdage noe stort.

En kjellermester reiser i tiden og manipulerer tiden. Noen ganger helt tilbake til 1870 (som i Tribute, Bache-Gabrielsens 100-års jubileumscognac), og i fremtiden via fremtidige kjellermestere som kan benytte seg av mine gjemte skatter i kjelleren, dette gir oss mulighet til å utvikle, blande, smake og nyte fantastiske cognacer i dag, sier Bergier.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Gå til påmeldingslenken her

Fra Holmestrand til Cognac

Lite ante Peter Anton Rustad fra Ås og Thomas Bache-Gabrielsen fra Holmestrand at ønsket om å lære seg fransk samtidig med at de kanskje kunne fravriste franskmennene noen hemmeligheter rundt cognacproduksjonen, mange år senere skulle føre til en slik popularitet her hjemme at et trailerlass med cognac bare forsvant fra landeveien.

I 1905 kjøpte de to nordmennene cognachuset Dupuy med røtter tilbake til 1852. Mens Rustad hadde innvandret allerede i 1893, skulle det gå 11 år før den unge herren fra Holmestrand gjorde sitt inntog.

Mens Rustad hadde bakgrunn fra Arendal Samlag, datidens utsalg av de edlere drikkevarer, drev Bache-Gabrielsens far et tilsvarende utsalg i Holmestrand, og de to nordmennene fant fort ut at de hadde felles interesser. Det ene førte det andre med seg - de to fant seg blant annet hver sin kone blant egnens unge damer - og etter kort tid var eksporten av cognac etablert. Ikke bare til Norge - under navnet Rustad & Bache-Gabrielsen - men også til Danmark og USA.

I 1916 døde Peter Rustad, men det skulle gå ytterligere noen år før Bache-Gabrielsen «skrev» Rustad ut av historien og overtok hele firmaet. Thomas bevarte kontakten med Norge og dagens høydepunkt var etter sigende et lite glass ærverdig cognac og Aftenposten - som sikkert også var en smule lagret før den kom fram til Cognac.

Thomas døde i 1942, og sønnen René overtok. Han ledet firmaet i 48 år til sin død i1990. Da gikk stafettpinnen videre til barnebarnet til Thomas, Christian, som begynte i cognachuset i 1968. I dag er det Christians sønn Hervé so har tatt opp arven og han har nå sitt daglige virke i selskapet .

Les mer om Bache-Gabrielsen i denne artikkelen

Kommende kurs

Til toppen