21. november i Oslo - Santa Rita Gourmet Cup 2005

Bli med på en unik opplevelse. Denne helaftenen i Oslo 21. november blir spekket av innhold, med kokkekonkurranse, vinseminar og gourmetmiddag.
Redaksjonen
31 Oktober 2005 - 13:20

Santa Rita Gourmet Cup er en internasjonal kokkekonkurranse som arrangeres for syvende gang i år. Konkurransens mål er å heve kunnskapsnivået om vin blant kokkene slik at restaurantgjestene får en bedre totalopplevelse. I høst ble kokker fra 3 000 norske restauranter invitert til å delta i den store konkurransen, og nå er de fem finalistene klare. Vinneren reiser til Chile der han vil tilberede vinnermenyen for Santa Ritas ledelse. Vinmaker Carlos Gatica, som er ansvarlig for Santa Ritas vinfremstilling i Lontué, kommer til Oslo for å lede oss gjennom deres spennende viner.

I år kan du altså være med på:
• kåringen av årets norske vinner i denne internasjonale konkurransen
• smake hele ni av Santa Ritas fremragende viner
• få servert vinnermenyen fra 2004
 
Alt skjer i Gamle Logens ærverdige saler - midt i Oslo sentrum.

Tina Jakobsen, som har sitt daglige virke på Engø Gård, gikk av med seieren i fjorårets konkurranse. Hennes fabelaktige treretters meny vil vi få servert denne kvelden. Tina er en av landets ledende unge kokker og har flere meritter å vise til, bla. topplassering i Moreau Fish Dish Award 2005 samt Young Chef of the Year 2003.

Santa Rita er en Chiles eldste vinprodusenter. Allerede i 1805 ble vinkjelleren etablert i Maipo-dalen, og kalles i dag "Frihetskjelleren" etter eiernes engasjement i Chiles selvstendighetskamp mot spanjolene. Helt fra starten av har Santa Rita satt begrepet kvalitet i høysetet. Ønologer fra Frankrike ble på et tidlig tidspunkt rådført for å sikre vinens kvalitet, og de hentet sågar drueplanter fra Frankrike hjem til Chile - ingen liten operasjon på 1800-tallet.

Santa Rita dyrker vindruer i fem forskjellige områder: Maipo-, Casablanca-, Leyda-, Maule-, Apalta- samt Rapel-dalen. Huset dyrker en rekke druetyper i de forskjellige områdene, der hovedvekten ligger på Cabernet Sauvignon, Camenère, Merlot, Syrah, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Det dyrkes også mindre kvanta av bla. Petit Syrah, Cabernet Franc, Riesling, Viognier og Malbec for å kunne komponere mer komplekse viner. Vinifikasjonen er ivaretatt av Santa Ritas to sjefsønologer, Cecilia Torres og Andrés Ilabaca, som begge i en årrekke har stått for utviklingen av Santa Ritas kvalitetsviner.

Kveldens omfattende program er som følger:
• klokken 18.00: Vinseminar: Oppdag Santa Ritas store portefølje - vi blir geleidet gjennom seks av deres viner samt deres fargerike historie av vinmaker Alejandro Wedeles.
• klokken 19.30: Apéritif
• klokken 20.00: Gourmetmiddag: Tina Jakobsens vinnermeny fra 2004 med tilhørende viner vil bli servert.

Ta med deg dine venner og delta på årets høydepunkt.
 

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="meldpaa">Meld deg på her (klikk)

MENY
Santa Rita Gourmet Cup 2005
Gamle Logen
21. november 2005
*
Apéritif
Santa Rita Rosé 2004
*
Gresskarbisque med orientalsk flan, gresskar og sjøkreps
Santa Rita Reserva Sauvignon Blanc 2004
**
Rapphøne med foie gras og kyllingfarse
Santa Rita 120 Merlot 2003
***
Kokos og sjokolade i ren passion
Santa Rita Late Harvest 2001
****
Tina Jakobsens vinnermeny - Santa Rita Cup 2004
 

Dette er vinene vi får smake under seminaret:
• FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="71763" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_71763" BOTTLEVIEW="2"> (magnum)

Til middagen (vinnermenyen 2004) skal vi drikke:

Dette arrangementet er nå avholdt.

Tid: 21. november 2005 kl. 18.00 (til 23.30)
Pris: kroner 975,- inkl. mva
Sted: Gamle Logen,
Grev Wedels Plass 2, 0154 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 211105. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 17.11.05 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her