24. juni i Oslo - Kokkekurs på sommerens beste tapas og grillretter

Bli med på et unikt kokkekurs der vi lager de mest utsøkte retter sammen med Norges aller beste kokker på Kulinarisk Akademi.
Redaksjonen
15 Mai 2009 - 15:15

Har du lyst til å lære mer om hvordan mangfoldet av gode råvarer kan forvandles til delige retter, selvfølgelig med tilsvarende vin som følge?
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
 
Kokkene ved Kulinarisk Akademi har pusset og polert grillen slik at den er klar for en aktiv grillsesong, og vi tar sikte på å grille noen timer.
 
Vi tar for oss kjøtt, fisk og grønnsaker som er perfekte på grillen, samt lager den lekreste fingermaten av sesongens beste råvarer.
 
Kveldens kurs blir holdt hos Kulinarisk Akdademi med to av deres beste kokker; Øyvind Hjelle og Mathias Vleeshowers.
 
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Kulinarisk Akademi og kveldens dyktige kokker her (klikk).
 

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Smakfullt program
Mat er stolthet, stolthet over gode råvarer. Det er bevissthet rundt de unike kvalitetene som våre nordlige vekstforhold gir. Lys, temperatur og klima påvirker ikke bare oss mennesker men også maten. Produktet skal smake av voksested, opprinnelse, kjærlighet og tid.

Deltakerne deles opp i fire grupper, som alle lager de lekreste retter ut av delikatessene, samt oppleve de utrolig mange smaksnyansene som krydder og vin kan skape sammen med råvarene
 
Og selvfølgelig; til slutt setter vi oss rundt bordet for å nyte det hele sammen med matchende gode drikkevarer.

Alle kursdeltagere får utdelt oppskriftshefter.

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 24. juni 2009, kl. 17.00 - 23:30
Pris: kroner 1.650,- pr. person
Sted: Kulinarisk Akademi,
Maridalsveien 87, bygning 7, 0461 Oslo.

OBS: Kun 30 plasser.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 15.06.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Norges beste kokker
Denne kvelden er det noen skikkelige kokkestjerner som lærer deg å lage de lekreste festmenyer, og det hele ledes av Øyvind Hjelle.
 
Hjelle er et velkjent navn for alle gourmeter, kanskje mest fra sin tid som kjøkkensjef ved en av hovedstadens mest innovative restauranter - Palace Grill.
 
Karrieren startet Hjelle på Restaurant Feinschmecker som lærling, 16 år gammel. Ferden gikk deretter videre til Babettes Gjestehus, La Provence og Kastanjen før han fant sitt virke i hele ni år på Palace Grill.
 
Gjennom disse ni årene har Hjelle vært en av nøkkelpersonene i å bygge opp konseptet rundt ett av Oslos desidert mest trendsettende kjøkken.
 
Hjelle har tidligere gitt ut tre kokebøker; 7 dager i Pyreneene og Mat om bord, og Gourmet for begynnere.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).

Kokker i stjerneklasse
Med seg på laget denne kvelden har Øyvind blant annet med seg Mathias Vleeshowers.
 
Opprinnelig kommer Vleeshowers fra Sverige, men siden 1998 har han hatt sitt virke på stjernerestauranter som Palace Grill, Le Canard, Oro og sist på Falcon Crest som kjøkkensjef.
 
Mathias har vært ved Kulinarisk Akademi siden 2008, og er Akademiets kjøkkensjef.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).

Kulinarisk høyborg
Kulinarisk Akademi AS ble dannet sommeren 2008 i samarbeid med Det Virkelig Gode Liv og familien Kloster.
 
Alle de tidligere ansatte ved Gastronomisk Institutts Osloavdeling gikk inn i nye stillinger ved Kulinarisk Akademi, og er også med som medeiere i det nye selskapet.
 
Kulinarisk Akademi har satt seg som mål å bli Norges fremste mat- og drikkefaglige kompetansemiljø, og viderefører blant annet vinkelnerutdannelsen og måltidsutviklingen.
 
Et gammelt fabrikklokale ble nylig totalt renovert til å bli et gastronomisk senter ved Akerselvas bredder, og her vil ivrige kursdeltakere blant annet kunne glede seg over å kunne boltre seg på fire topp moderne kokeøyer før vi nyter det eksklusive måltidet sammen.
 
De nye lokalene har også et eget auditorium og et mediekjøkken, og Åpent Bakeri har sine produksjonslokaler vegg i vegg.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
 
Illustrasjonfoto: Inkognito, Kulinarisk Akademi

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken
Ukens drink

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken

Ukens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her