24. mai i Oslo - Kokkekurs med forsommerens godbiter

Øyvind Hjelle er vår guide gjennom et spennende kokkekurs med forsommerens smakefulle spesialiteter slik som artiskokker, skate, kamchatkakrabbe og alle slags søte fristelser. Meld deg på dette spennende kokkekurset.

Hjelle er det nyeste tilskuddet ved Gastronomisk Institutt, men er et velkjent navn for alle gourmeter fra sin tid som kjøkkensjef ved en av hovedstadens mest innovative restauranter - Palace Grill.

Karrieren startet Hjelle på Restaurant Feinschmecker som lærling, 16 år gammel. Ferden gikk deretter videre til Babettes Gjestehus, La Province og Kastanjen før han fant sitt virke i hele ni år på Palace Grill. Gjennom disse ni årene har Hjelle vært en av nøkkelpersonene i å bygge opp konseptet rundt ett av Oslos desidert mest trendsettende kjøkken.

Hjelle har også gitt ut to kokebøker; 7 dager i Pyreneene ( les mer om boken her ) sammen med Claus Wiese og Svein Utigard der de drar på en kulinarisk ekspedisjon langs fjellkjeden Pyreneene, og Mat om bord i samarbeid med de andre kokkene på Palace Grill ( les omtale her ).

Etter en lang vinter er våren endelig på plass og sommeren like rundt hjørnet. Denne kvelden skal vi fokusere på de beste råvarene for tiden der vi skal knekke koden på artiskokker, grønne og hvite asparges, tilberede skatevinge, kamchatkakrabbe og vårkylling, og hva ville vel et slikt kurs vært uten de deiligste delikate vårgrønnsakene? Norsk kamchatkakrabbe er for øvrig en delikatesse som som også skal benyttes under verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or i 2007. Vi avslutter kvelden med friske desserter og is for sommerens varme, late dager.

Gastronomisk Institutt er landets fremste mat- og vinfaglige kompetansesenter. Dagens virksomhet spenner vidt fra utvikling til formidling og undervisning.

Denne kvelden skal dere lære om hvordan du best behandler råvarene, oppleve de utrolig mange smaksnyansene som krydder og vin kan skape sammen med råvarene.

Og selvfølgelig; til slutt setter vi oss rundt bordet for og nyte det hele sammen med matchende gode viner.

Alle kursdeltagere får utdelt oppskriftshefter.
 
Dette kurset er nå avholdt.

Tid: 24. mai 2006, kl. 17.00 - 23:00
Pris: kroner 1.500 inkl. mva
Sted: Gastronomisk Institutt, Økern Torgvei 30, 0580 Oslo.

OBS: Kun 17 plasser.

Ring GI på 22 72 18 40 eller Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 240506 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 18.05.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen