25. januar i Oslo - Châteauneuf-du-Pape og Rhône i stjerneklasse

Møt en av Châteauneuf-du-Papes superstjerner og lær mer om det legendariske vinområdet i det vi smaker en rekke elegante viner i flere årganger.
Redaksjonen
21 Desember 2009 - 16:15

Langs Rhône-elven finner vi noen av Frankrikes aller eldste vinmarker som kan spore sin historie tilbake til romernes inntog i begynnelsen av vår tidsregning.
 
Her finner vi noen av verdens aller mest berømte vinområder og en av de virkelige stjernene er Châteauneuf-du-Pape.
 
Bli med på en supersmaking av viner i verdensklasse
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Unik blanding
Châteauneuf-du-Pape henter sitt navn fra pavens gamle sommerslott som ligger i området, og er i dag kjent for sine flotte og konsentrerte viner med en blanding av opptil 13 forskjellige druesorter.
 
Det er i selve hjertet av området vi finner Domaine du Pégau og deres karismatiske vinmaker Laurence Féraud.
Selv om familien Féraud har dyrket marken og laget vin siden slutten av 1600-tallet, var det ikke før i 1987 at Domaine du Pégau så dagens lys.
 
Tradisjonelt håndverk
Familien Féraud med Laurence og hennes far Paul i spissen, bestemte seg for å dra nytte av deres samlede talent og ekspertise, og begynne å lage enestående viner selv i stedet for å selge druene sine til andre vinmakere.
 
Huset er kjent for sin ultra-tradisjonelle stil på vinene hvor druene kommer fra vinstokker som er 50-70 år gamle. Dette gir viner med masse personlighet, konsentrasjon og karakter.
 
Huset er også kjent for sine supercuvéer som Da Capo og Cuvée Laurence, som i likhet med deres andre viner gjennomgår den samme nitidige kvalitetssjekken fra Laurence for å sikre den eksepsjonelle høye kvaliteten.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Celebert besøk og spennende smaking
Vi får besøk av ingen ringere enn Laurence Féraud selv denne kvelden, som vil fortelle deg mer om Rhône, Châteauneuf-du-Pape, og ikke minst ta deg gjennom en smaking av enestående viner.
 
Du får selv smake ikke mindre enn ti viner i verdensklasse i løpet av kurset, deriblant de spennende vinene hun lager i samarbeid med en annen av Rhônes superstjerner, André Brunel.
 
Her får du selv kjenne hvordan vinene utvikler seg gjennom lagring i det vi smaker to årganger av deres felles Châteauneuf-du-Pape tilbake til 2000-årgangen.
 
Vi avslutter ikke mindre elegant i det vi smaker to årganger av hennes Cuvée Reservée og hennes egen meget eksklusive Cuvée Laurence.
 
Kurset vil holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
Plan Pégau 2007 (48427) - 2007 årgang
• Châteuneuf Du Pape Féraud-Brunel 2000, ca pris kr 400.- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Domaine Pegau Cuvée Reservée 2007, ca pris kr 439.90 (ikke tilgjengelig i Norge)
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 25. januar 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 17.01.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La laksen bli eplekjekk
Dagens rett

La laksen bli eplekjekk

En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her