26. januar i Oslo - Enestående spansk smaking

Bli en av de aller første i Norge til å smake eksklusiv Pago-vin og opplev et av Spanias mest spennende vinområder, Navarra, i det vi smaker 12 viner.
Redaksjonen
12 Januar 2009 - 16:10

Navarra nordøst i Spania er snart like berømt for karaktersterke viner som for halsbrekkende okseløp.
 
Bli med og lær mer om dette spennende området og smak 12 viner i verdensklasse.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
360 års ekspertise
Berømmelsen for Navarra er velfortjent, for vinens kvalitet er like solid som hos naboen Rioja.
 
Her har de derimot mindre konservative regler for blanding av druesorter, og vinmakerne i Navarra kan dermed lettere eksperimentere seg frem til spennende, moderne viner. Regionens eldste og mest anerkjente vinhus er Bodegas Chivite.

Første gang vi finner Bodegas Chivite nevnt i historiebøkene er så tidlig som i 1647, og i dag er det 11. generasjon som fører tradisjonene videre i de fjellrike områdene ved Pamplona.
 
Spanias beste og eksklusive Pago
De spennende vinene som blir produsert på eiendommene har resultert i flere hedersbetegnelser for Chivite - deriblant tittelen "Beste spanske produsent", som de fikk i 2002.
 
I 2007 ble deres vingård Señorío de Arínzano, tildelt den eksklusive Pago-statusen, som er betegnelsen for enkeltvinmarksvin. Dette er et nytt konsept innen spanske vinlover, og i dag er det kun fem produsenter som har gjort seg fortjent til betegnelsen Vino de Pago DO.
 
12 viner i verdenklasse
Denne kvelden lærer Oscar Alvarez Gárate deg mer om Navarra, om områdets særtrekk og du kan selv smake hvorfor viner fra dette omådet er så ettertraktet.
 
Du får smake 12 viner i verdensklasse, og blir en av de aller første i Norge som får smake den aller første årgangen av deres eksklusive og ettertraktede Gran Vino de Pago de Arínzano 2000.
 
Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
• Chivite Colección 125 Rosé 2004, ikke tilgjengelig i Norge ca pris kr 225.00
• Chivite Colección 125 Reserva 1999, ikke tilgjengelig i Norge ca pris kr 350.00
• Chivite Colección 125 Vendim Tardive 2006, ikke tilgjengelig i Norge ca pris kr 280.00 (37,5 cl)
• Gran Vino de Pago de Arínzano 2000, ikke tilgjengelig i Norge ca pris kr 850.00

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt.
 
Tid: 26. januar 2009 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 19.01.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her