26. januar i Oslo - Enestående spansk smaking

Bli en av de aller første i Norge til å smake eksklusiv Pago-vin og opplev et av Spanias mest spennende vinområder, Navarra, i det vi smaker 12 viner.
Redaksjonen
12 Januar 2009 - 17:10

Navarra nordøst i Spania er snart like berømt for karaktersterke viner som for halsbrekkende okseløp.
 
Bli med og lær mer om dette spennende området og smak 12 viner i verdensklasse.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
360 års ekspertise
Berømmelsen for Navarra er velfortjent, for vinens kvalitet er like solid som hos naboen Rioja.
 
Her har de derimot mindre konservative regler for blanding av druesorter, og vinmakerne i Navarra kan dermed lettere eksperimentere seg frem til spennende, moderne viner. Regionens eldste og mest anerkjente vinhus er Bodegas Chivite.

Første gang vi finner Bodegas Chivite nevnt i historiebøkene er så tidlig som i 1647, og i dag er det 11. generasjon som fører tradisjonene videre i de fjellrike områdene ved Pamplona.
 
Spanias beste og eksklusive Pago
De spennende vinene som blir produsert på eiendommene har resultert i flere hedersbetegnelser for Chivite - deriblant tittelen "Beste spanske produsent", som de fikk i 2002.
 
I 2007 ble deres vingård Señorío de Arínzano, tildelt den eksklusive Pago-statusen, som er betegnelsen for enkeltvinmarksvin. Dette er et nytt konsept innen spanske vinlover, og i dag er det kun fem produsenter som har gjort seg fortjent til betegnelsen Vino de Pago DO.
 
12 viner i verdenklasse
Denne kvelden lærer Oscar Alvarez Gárate deg mer om Navarra, om områdets særtrekk og du kan selv smake hvorfor viner fra dette omådet er så ettertraktet.
 
Du får smake 12 viner i verdensklasse, og blir en av de aller første i Norge som får smake den aller første årgangen av deres eksklusive og ettertraktede Gran Vino de Pago de Arínzano 2000.
 
Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
• Chivite Colección 125 Rosé 2004, ikke tilgjengelig i Norge ca pris kr 225.00
• Chivite Colección 125 Reserva 1999, ikke tilgjengelig i Norge ca pris kr 350.00
• Chivite Colección 125 Vendim Tardive 2006, ikke tilgjengelig i Norge ca pris kr 280.00 (37,5 cl)
• Gran Vino de Pago de Arínzano 2000, ikke tilgjengelig i Norge ca pris kr 850.00

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt.
 
Tid: 26. januar 2009 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 19.01.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her