27. april i Oslo - Adelig Chianti-smaking

Toscana er verdensberømt for sine fantastiske viner, og nå kan du smake noen av områdets beste viner sammen med den 32. baron av Brolio.

Toscana er et av Italias aller mest berømte vinområder, og denne kvelden får vi nobelt besøk fra en familie som har vært forbundet med Toscana siden det syvende århundre, og som sannsynligvis er verdens eldste vinhus.
 
Det er ingen ringere enn Francesco Ricasoli, den 32. baron av Brolio, som kommer selv for å lære deg mer om Toscana og områdets fantastiske viner.
 
Gå ikke glipp av denne spennende smakingen
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
1400 år i Toscana
Familien Ricasoli, eiendommen Brolio og Toscanas berømte vin Chianti Classico har fulgt hverandre i århundrer. Helt siden det syvende århundre har Ricasoli'ene vært knyttet til Toscana, og i 1141 fikk de eiendommen Brolio i gave fra staten Firenze.

Den første eksporten av vin fra eiendommen til utlandet skjedde allerede i 1696 til Amsterdam, og huset har gjennom alle tider vært toneangivende i utformingen av kvalitetsområdet Chianti.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Ricasoli"> Les mer om Ricasolis spennende historie her
 
Kvalitetsbevisst
I 1993 overtok Francesco Ricasoli, den 32. baron av Brolio, som president i selskapet Barone Ricasoli. Han satte straks i gang et storstilt arbeid med kvalitetsheving på vinene, og i 2002 ble Barone Ricasoli kåret til Årets Vinprodusent av Gambero Rosso.

Denne kvelden vil du få lære mer om området Toscana, samt smake ikke mindre enn ti viner fra Barone Ricasoli, hvorav en overraskelse.
 
En av deres viner, Casalferro, ble i 2003 kåret av Wine International som beste rødvin (The Red Wine Trophy), og denne vil du selvsagt få anledning til å smake denne kvelden.

Foredraget vil bli holdt på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Gå ikke glipp av denne spennende smakingen.
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Ricasoli Albia Rosé 2008 (lanseres i mai 2009, varenummer 51437, pris kr 119,90)
 
+ én overraskelse
 
è Meld deg på her (klikk)
Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 27. april 2009 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 20.04.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Barone Ricasoli
Familien Ricasoli, eiendommen Brolio og Toscanas berømte vin Chianti Classico har fulgt hverandre i århundrer.

Helt siden det syvende århundre har Ricasoli'ene vært knyttet til Toscana, og i 1141 fikk de eiendommen Brolio i gave fra staten Firenze. Brolio, som ligger i Gaiole i Chianti, var på denne tiden Firenzes siste utpost mot erkefienden Siena. Familien Ricasoli spilte, på grunn av Brolio's plassering, en viktig rolle i å forsvare Firenze fra Siena.

Fredeligere tider fulgte, og fra 1500-tallet kunne Ricasoli-familien skifte fokus fra krigføring til agrikultur, og det var i første rekke produksjon av vin som opptok dem. Historiske skrifter forteller blant annet om eksport av vin fra Brolio til Amsterdam så tidlig som i 1696!

Bettino Ricasoli, også kalt "Jernbaronen", og på et tidspunkt det samlede Italias andre president, nedtegnet i i 1874 en egen formel for produksjon av god vin i Chianti Classico. Etter nesten 50 års arbeide i vinmarkene mente han blant annet at Sangiovese var den viktigste druen for produksjon av høykvalitetsvin i området.

Jernbaronens formel ble anerkjent, og dannet nesten hundre år senere grunnlaget for de offisielle lovene for produksjon av Chianti Classico.

Fra bunn til topp
Francesco Ricasoli, den 32. baron av Brolio, overtok i1993 som president i selskapet Barone Ricasoli. På dette tidspunktet sto det (etter noen ti-år på utenlandske hender) dårlig til med vinmarker, kjellere og vinens kvalitet. I løpet av kort tid, og ved hjelp av store investeringer, gode venner og meget kompetente personer i alle ledd, har Francesco Ricasoli snudd trenden.

I 2002 ble Barone Ricasoli kåret til Årets Vinprodusent av Gambero Rosso, og vi ser i dag et enormt potensiale i selskapets allerede fantastiske kvalitet.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her

Kommende kurs

Til toppen