28., 29. og 30. august 2006 - Spennende cognacsmaking i Oslo, Bergen og Trondheim

Bli med Thierry Giraud på en reise inn i nesten 300 års historie fra verdens eldste cognachus, Martell.
Redaksjonen
11 August 2006 - 17:18

Historien om verdens eldste cognachus begynte med ankomsten av Jean Martell til Cognac i 1715, hvor han etablerte det som i dag regnes som det aller eldste av de store cognachusene - Martell.
 
Nå har du muligheten til å smake fem av Martell sine fantastiske cognacer, en eaux-de-vie fra Borderies og nyskapende drinker med cognac, i det Thierry Giraud kommer til Norge for å dele sin kunnskap med oss.
 
Les mer om Martell sin fantastiske historie nedenfor.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 
Nye ekslusive cognacer
Vi får selvfølgelig smake den elegante Martell XO denne kvelden. Her finner du fylden og kraften fra Grande Champagne i perfekt harmoni med de elegante, bløte eaux-de-viene fra Borderies.
 
Den nye XO'en er dessuten et smykke av en flaske som med sin delikate utforming, inngraveringer og detaljer, vil være en fryd å ha i de fleste hjem,
 
Noblige
Noblesse oblige - nobilitet forplikter sier vi på norsk, og det er nettopp dette mottoet Martell lever etter, ikke minst gjennom sin nye Noblige. Et nytt friskt utseende viser elegansen som du også finner inne i flasken. Den nye Noblige har et enda høyere innhold av eaux-de-vie fra Borderies enn tidligere, som alle er blitt lagret på nye Troncais eikefat av samme type som brukes til lagring av toppvinene fra Bordeaux.
 
Her blir det kamp om plassene, så pass på å få med deg venner, kolleger og kjente og bli med på en reise inn i cognacens verden.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 
Dette er cognacene vi får smake denne kvelden:

 
 
 
 
 
● Eaux-de-vie Borderies

è Oslo: Meld deg på her (klikk) (kurset er nå gjennomført)
Tid: 28. august 2006 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

è Bergen: Meld deg på her (klikk) (kurset er nå gjennomført)
Tid: 29. august 2006 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Femte I Andre Bar, Strand Hotel, Strandkaien 2-4, 5013 Bergen

è Trondheim: Meld deg på her (klikk) (kurset er nå gjennomført)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her