28. mars 2011 i Oslo - Stjernespekket Barolo- og Barbaresco-smaking

Møt en av Italias nye superstjerner, Luca Roagna, som sammen med artisten Sigurd Wongraven tar deg med på en reise gjennom Piemontes enestående viner.
Redaksjonen
08 Mars 2011 - 15:00

Det er ingen tvil om at Barolo og Barbaresco i Piemonte er to av de mest anerkjente og berømte vinområdene i Italia og verden for øvrig.

Vinene herfra kan beskrives som kraftfulle, men på samme tid elegante og raffinerte, og antallet barolo- og barbaresco-entusiaster er økende.

Denne kvelden får du muligheten til å lære mer om de verdensberømte områdene, i det vi får besøk av en av området store, unge stjerner, Luca Roagna, og smaker åtte av hans fantastiske viner.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
8 viner i verdensklasse
Gjennom denne enestående smakingen vil Luca Roagna gi deg et godt inblikk i sin filosofi både når det gjelder arbeidet i vinmarkene og i vinproduksjonen.
 
Du vil også få mulighet til selv å oppleve hans piemontesiske vinmakerkunst i det vi smaker ikke mindre enn åtte unike viner. Blant annet får du smake to baroloer og hele fire barbarescoer, hvorav Barbaresco Montefico i både 2004- og 2005-årgangen.
 
I 2010 innledet Luca Roagna et samarbeid med en av Norges største internasjonale stjerner, Sigurd Wongraven fra bandet Satyricon. Han vil selv fortelle om hvordan de i samarbeid lagde deres Alleanza Langhe Rosso og Unione Barolo, som ble kåret til "Årets vin 2010" av Bergens Tidende.
 
Foredraget blir holdt på engelsk og norsk.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Roagna">Les mer om Roagna her
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.
 
Denne kvelden får du smake følgende:
 

è Meld deg på her (klikk)
 
Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 28. mars 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 20.03.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Ung, men tradisjonell
Det er nå ti år siden Luca Roagna overtok ansvaret for vinmakingen fra sin far som 5. generasjon. Han omtales gjerne som ultratradisjonell, men han på ingen måter konvensjonell, og er nok heller en nyskapende tradisjonalist.
 
Roagna-familien er ofte de siste til å starte innhøstingen i Piemonte, noe som gir dem modne tanniner. Til tross for det sliter de ikke med lav syre eller høy alkohol takket være svært gamle vinstokker, ingen bruk av gjødsel og det ser ut til at deres lokale nebbiolovarianter gir høyere syre og lavere sukkerinnhold enn de fleste andre.
 
Videre bruker de kun naturgjær i vinene sine og disse ville gjærtypene er ikke like effektive som industrielt fremstilt vingjær når de omdanner sukker til alkohol.

Luca Roagna bruker heller ingen temperaturkontroll under gjæringen. Bestefaren plantet trær langs solveggen på vineriet og det er ifølge 29 år gamle Luca godt nok.
 
Gode venner i Norge
Luca Roagna har mange venner i Norge. Det det skyldes først og fremst at vinene han lager er av svært høy kvalitet, men mange har også falt for den unge vinmakerens naturvennlige tilnærming til faget.
 
Roagna har naturens ve og vel i bakhodet i alt han foretar seg og onde tunger vil nok ha det til at familien driver sine vinmarker som man ville drevet en skog. Her vokser nemlig ville gressorter, bønner og urter i en utstrekning som nesten ser ut til å overmanne vinstokkene.
 
Men det er en grunn - en svært god grunn. Den frodige floraen mellom vinstokkene gjør at familien Roagna slipper å bruke plante- og insektgifter. Denne kjærligheten og respekten for naturen kombinert med solid kunnskap, gamle vinstokker og noen av områdets aller best beliggende vinmarker gir fantastiske resultater.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Heavy samarbeid med Wongraven
Høsten 2010 lanserte Luca Roagna to nye viner i samarbeid med en av Norges største eksportartikler, Sigurd Wongraven fra bandet Satyricon. Wongraven har en kompromissløs tilnærming til musikk og så også til vin.
 
Denne kvelden vil Gamle Logen stå i svartmetallens tegn når Satyricon-vokalisten selv forteller om tilblivelsen av hans Alleanza Langhe Rosso og Unione Barolo.
 
Etter lanseringen har Unione Barolo vært Norges mest solgte Barolo. Den ble også kåret til "Årets vin 2010" av Bergens Tidende og eksporteres nå både til USA og Sverige og snart står England og Tyskland for tur.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Foto: Roagna

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her