28. september i Oslo - Single malt øywhisky på sitt beste

Bli med på en oppdagelsesreise i de sagnomsuste skotske øywhiskyene sammen med Norges fremste whiskyekspert.
Redaksjonen
28 August 2009 - 17:50

De skotske øyene faller whiskyelskere hjertet nært, ikke minst på grunn av den store variasjonen du kan finne på whiskyene fra området.
 
Denne kvelden har du en enestående mulighet til å smake en rekke elegante og særegne whiskyer fra dette spennende området.
 
Bli med på denne store smakingen av øywhisky
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Unike whiskyer
De hardføre skotske øyene Arran, Islay, Jura, Mull, Skye og Orkenøyene er et skattkammer for de som elsker single malts.
 
Her kan du finne såvel kraftfulle whiskyer med masse røyk, som mer elegante whiskyer med lette, nesten søtlige aromaer.
 
Felles for øywhiskyene er deres flotte balanse mellom det kraftfulle, søte fruktighet og det salte innslaget fra nærheten til havet.
 
De syv destilleriene på Islay blir ofte klassifisert som en egen region i og med deres spesielle stil, men denne kvelden får du selvfølgelig smake whisky også herifra.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på smakingen her
 
Flytende gull
Dette er bare et av navnene som er blitt gitt whisky opp gjennom årene, og denne kvelden kan du selv kjenne den store kompleksiteten og elegansen som finnes i øywhisky.
 
Det er Norges fremste whiskyekspert, Chris Maile, som lærer deg mer om hva som kjennetegner de forskjellige øyene og deres whiskyer.
 
Han vil også lære deg hvordan du får enda mer ut av dine favorittwhiskyer i det vi smaker og diskuterer de edle dråpene.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Maile">Les mer om Chris Maile her
Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med venner og kjente på en reise inn i whiskyens verden.
 
Dette er hva du får smake denne kvelden:
 
• Ardbeg Corryvreckan (lanseres i Norge november 2009, ca pris kr 800,-)

è Meld deg på her (klikk)

Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 28. september 2009 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 21.09.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Keeper of the Quaich
Denne kvelden er det Chris Maile som skal være vår guide til disse utsøkte whiskyene.
 
Chris Maile er av skotsk herkomst og kommer opprinnelig fra The Isle of Skye, som også er Talisker's vugge. Hans mange år i Norge har derimot finslepet norsken hans og foredraget vil bli holdt på norsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
En medfødt interesse for whisky har ført til et engasjement som whiskykonsulent i Norge.
 
Maile er i dag en etterspurt foredragsholder og har reist landet rundt med whiskysmakinger i mer enn åtte år. Han har holdt mer enn 450 smakinger med ulike grupper, fra små whiskylag med fire medlemmer til Bergen filmfestival med 140 deltakere beriket både gane og luktesans hos mang en ivrig deltaker.

I 2006 mottok Chris Maile ærestittelen Keeper of the Quaich som tildeles personer som har viet sitt profesjonelle liv til skotsk whisky.
 
Chris Maile vil denne kvelden presentere whisky fra følgende destillerier (les mer ved å klikke på de røde lenkene):

Ardbeg (Islay)
Arran (Isle of Arran)
Highland Park (Orkenøyene)
Jura (Isle of Jura)
Laphroaig (Islay)
Ledaig (Isle of Mull)
Scapa (Orkenøyene)
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Illustrasjonsfoto: Stockxpert
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her