3. mai i Oslo - Fantastisk mangfold fra Skottlands Speyside

Bli med oss når Alisdair Cameron tar oss med inn i 180 års historie og presenterer seks elegante whiskyer fra Macallan.

Denne smakingen gjennomfører vi også i Bergen 4. mai . Les mer om den smakingen her .
 
Dette er kvelden alle whiskyelskere bør få med seg! Alisdair Cameron, Senior Brand Manager hos Macallan og en ivrig golfspiller, kommer til Oslo for å lede oss gjennom hele seks av deres berømte whiskyer - fem Fine Oak og én meget spesiell utgave som kun finnes på destilleriet! Gå ikke glipp av muligheten til å smake whisky verdt mer enn 7700 kroner!

Destilleriet til Macallan finner du i hjertet av kjerneområdet for Skottlands whiskyproduksjon - Speyside. Dette området nordøst i Skottland innehar hele to tredjedeler av alle destilleriene i landet, og tar sitt navn fra den største av elvene i området; Spey. Fra Inverness til Abeerdeen ligger destilleriene tett i tett, og ved landsbyen Craigellachie finner du 180 år med tradisjoner i Macallan sitt høysete - Easter Elchies.

Macallan har gått fra å være et relativt ukjent hus som leverte mesteparten av sin produksjon til blended whiskyer, til å bli en av området Speysides og verdens meste anerkjente produsenter i løpet av 30 år. I dag er det single malts som de er mest kjente for, men deres whiskyer inngår fremdeles i en del blended whiskyer, slik som The Famous Grouse, som Alisdair Cameron tidligere også har jobbet for.

Destilleriet med sin lange historie med fremstilling av dette livets vann, kan også være stolte av å ha en av Skottlands aller største samlinger av gammel whisky. Macallan er derfor meget populære på auksjoner over hele verden, og kan oppnå astronomiske summer. En flaske fra 1926 ble solgt for den nette sum av 230 000 kroner på en auksjon i 2002.

All Macallans whisky lagres på sherry-fat, men for fire år siden lanserte destilleriet en ny serie der en del av whiskyen hadde modnet på amerikanske bourbonfat. Elegancia, som den nye whiskyen het, ble en suksess og hadde snart en stor tilhengerskare. For litt over ett år siden lanserte Macallan sin nye serie basert på den samme blandingen av whiskyer fra bourbon- og sherryfat. Macallan Fine Oak var født!

Denne kvelden skal vi få smake hele fem utgaver av Fine Oak fra 12 til 30 år gamle. Men vi nøyer oss ikke med det - vi har også gleden av å friste deg med en smaking av Macallan 14 år - Winter Distillery Exclusive, en cask strength sherry oak whisky som kun er tilgjengelig på destilleriet.

Dette kurset er nå avholdt.

Dette er whiskyene vi skal smake denne kvelden:
 
• Macallan Fine Oak 15 Years Old
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 650)
 
 
 
 
• Macallan 14 år - Winter Distillery Exclusive
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 750)

Dette kurset er nå avholdt.

Tid: 3. mai 2006 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels Plass 2, 0154 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 030506 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 27.04.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .
 
Andre artikler du kan ha glede av:

Apéritifs Polliste med oversikt over alle whiskyene du får kjøpt på polet

Dette er maltwhisky

Dobbel glede

Individualistens whisky

Kompromisset fra Islay

Med smak av lyng

Michael Jacksons håndbok om maltwhisky

Sjeldent til kaffen

Test av blended whisky

Test av skotsk maltwhisky

Velkommen favoritt

Whiskey med e

Whiskyregioner og kjente merker

Kommende kurs

Til toppen