3. mai i Oslo - Fantastisk mangfold fra Skottlands Speyside

Bli med oss når Alisdair Cameron tar oss med inn i 180 års historie og presenterer seks elegante whiskyer fra Macallan.
Redaksjonen
10 April 2006 - 12:15

Denne smakingen gjennomfører vi også i Bergen 4. mai. Les mer om den smakingen her.
 
Dette er kvelden alle whiskyelskere bør få med seg! Alisdair Cameron, Senior Brand Manager hos Macallan og en ivrig golfspiller, kommer til Oslo for å lede oss gjennom hele seks av deres berømte whiskyer - fem Fine Oak og én meget spesiell utgave som kun finnes på destilleriet! Gå ikke glipp av muligheten til å smake whisky verdt mer enn 7700 kroner!

Destilleriet til Macallan finner du i hjertet av kjerneområdet for Skottlands whiskyproduksjon - Speyside. Dette området nordøst i Skottland innehar hele to tredjedeler av alle destilleriene i landet, og tar sitt navn fra den største av elvene i området; Spey. Fra Inverness til Abeerdeen ligger destilleriene tett i tett, og ved landsbyen Craigellachie finner du 180 år med tradisjoner i Macallan sitt høysete - Easter Elchies.

Macallan har gått fra å være et relativt ukjent hus som leverte mesteparten av sin produksjon til blended whiskyer, til å bli en av området Speysides og verdens meste anerkjente produsenter i løpet av 30 år. I dag er det single malts som de er mest kjente for, men deres whiskyer inngår fremdeles i en del blended whiskyer, slik som The Famous Grouse, som Alisdair Cameron tidligere også har jobbet for.

Destilleriet med sin lange historie med fremstilling av dette livets vann, kan også være stolte av å ha en av Skottlands aller største samlinger av gammel whisky. Macallan er derfor meget populære på auksjoner over hele verden, og kan oppnå astronomiske summer. En flaske fra 1926 ble solgt for den nette sum av 230 000 kroner på en auksjon i 2002.

All Macallans whisky lagres på sherry-fat, men for fire år siden lanserte destilleriet en ny serie der en del av whiskyen hadde modnet på amerikanske bourbonfat. Elegancia, som den nye whiskyen het, ble en suksess og hadde snart en stor tilhengerskare. For litt over ett år siden lanserte Macallan sin nye serie basert på den samme blandingen av whiskyer fra bourbon- og sherryfat. Macallan Fine Oak var født!

Denne kvelden skal vi få smake hele fem utgaver av Fine Oak fra 12 til 30 år gamle. Men vi nøyer oss ikke med det - vi har også gleden av å friste deg med en smaking av Macallan 14 år - Winter Distillery Exclusive, en cask strength sherry oak whisky som kun er tilgjengelig på destilleriet.

Dette kurset er nå avholdt.

Dette er whiskyene vi skal smake denne kvelden:
 
• Macallan Fine Oak 15 Years Old
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 650)
 
 
 
 
• Macallan 14 år - Winter Distillery Exclusive
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 750)

Dette kurset er nå avholdt.

Tid: 3. mai 2006 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels Plass 2, 0154 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 030506. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 27.04.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
 
Andre artikler du kan ha glede av:

Apéritifs Polliste med oversikt over alle whiskyene du får kjøpt på polet

Dette er maltwhisky

Dobbel glede

Individualistens whisky

Kompromisset fra Islay

Med smak av lyng

Michael Jacksons håndbok om maltwhisky

Sjeldent til kaffen

Test av blended whisky

Test av skotsk maltwhisky

Velkommen favoritt

Whiskey med e

Whiskyregioner og kjente merker

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her