30. mai 2011 i Oslo - Rieslingeleganse i verdensklasse

Lite er så rent, friskt og deilig som tysk riesling og mange av de beste kommer fra Rheingau. Bli med og smak ni viner fra anerkjente Balthasar Ress.

Rheingau er slående vakkert med sine bratte vinmarker på opp i mot 70 graders helning som stuper ned mot Rhinen.
 
Denne kvelden vil du lære mer om et av verdens mest berømte vinområder og du får muligheten til selv å oppleve hvor forskjellige de ulike vinene fra området kan være og hvordan de utvikler seg over tid.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
9 enestående viner
Denne kvelden får vi fornemt besøk fra et av Rheingaus fremste vinhus, Balthasar Ress, i det husets eier og femte generasjon Ress, Christian, besøker Oslo.
 
Han vil lære oss mer om områdets og familiens spennende historie, samt lede oss gjennom en smaking av ni viner i verdensklasse.
 
Du får blant annet smake tre ulike årganger av Rüdesheim Berg Schlossberg Erstes Gewächs samt Hattenheim Nussbrunnen Spätlese fra 2009 og 1998.
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Ress"> Les mer om Balthasar Ress her
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av elegante rieslinger - meld deg på i dag.
 
Denne kvelden får du smake følgende:
 
• Balthasar Ress Rudesheimer Berg Schlossberg Erstes Gewachs 2001, ca pris kr 400,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Balthasar Ress Rudesheimer Berg Schlossberg Spätlese Trocken 1993, ca pris kr 600,- (ikke tilgjengelig i Norge)

è Meld deg på her (klikk)
 
Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 30. mai 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
  Avbestillingsfrist: 22.05.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Tysk vinområde i verdensklasse
Rheingau er slående vakkert. Når man ser hvordan vinstokkene klorer seg fast i de stupbratte fjellsidene er det vanskelig å la være å lure på hvem som i sin tid fikk den ville ideen om å dyrke disse skråningene ned mot Rhinen.
 
Brattest av dem alle er Berg Schlossberg, med en helling på 70 prosent på det verste. Det sier seg selv at det er en utfordring å dyrke vin i slike omgivelser.
 
Men verken Ress-familien eller de andre kvalitetsprodusentene i Rheingau lar seg affisere av de tilnærmet umulige arbeidsforholdene, og når man smaker resultatet skjønner man hvorfor - vinene holder en fantastisk kvalitet der stikkordene er perfekt balanse.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Lang vintradisjon
Det har blitt dyrket druer i Rheingau i nærmere tusen år og munkene som anla de første vinmarkene visste hva de gjorde.
 
Det er nettopp topografien og den skrinne jorden som sammen gir rieslingdruene optimale vekstvilkår. Elven reflekterer solstrålene, de bratte skråningene sørger for topp soleksponering og kvartsitten virker som varmemagasin gjennom de kjølige nettene i et område langt mot nord.
 
Rheingau er nok et eksempel på at vinplanter presterer aller best under marginale forhold.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Balthasar Ress
Historien om Weingut Balthasar Ress er mer enn hundre år gammel. Det hele startet i 1898 med en kombinert restaurant og vinhus i landsbyen Hattenheims hovedgate.
 
Ti år senere ble virksomheten utvidet da Balthasar Ress overtok naboeiendommen og åpnet Hotel Ress.
 
Dette hotellet skrev seg siden inn i verdenshistorien, da tårnsuiten ble benyttet av de høye herrer som ble forfattet Etterkrigs-Tysklands nye grunnlov. Først i 1977 skilte vinhuset og hotelldriften lag, oghotellet heter i dag Kronenschlösschen.
 
Familien driver fortsatt vingården og eiendommen har vokst til 46 hektar vinmarker, blant annet i Berg Schlossberg, Marcobrunn og Nussbrunnen.
 
Siden 1999 har femte generasjon, Christian Ress, arbeidet i familiefirmaet, og i 2010 overtok han ansvaret for driften og vinene.
 
Christian Ress har sin utdannelse fra universitetene i Wiesbaden og Geisenham, og praksis hos Henkell & Söhnlein, German Wine Institute i New York og London, samt fra arbeid for Staatlicher Hofkeller i Würzburg og Château Dufort Vigens i Margaux i Bordeaux, Frankrike.
 
Og det er nettopp Christian Ress som leder oss gjennom smakingen i Gamle Logen denne kvelden.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Foto: Balthasar Ress

Kommende kurs

Til toppen