30. oktober i Oslo - Adelig Barbaresco-smaking i Oslo

Bli med på en uforglemmelig opplevelse når Greve Alberto di Grésy presenterer sine prisbelønte viner fra Piemonte.
Redaksjonen
17 Oktober 2006 - 00:40

Piemonte er et av Italias fremste vinområder, ikke minst med sine klassiske baroloer og barbarescoer. Den kanskje fremste av alle produsentene i Piemonte, Marchesi di Grésy, kommer nå til Norge.

Deres legendariske barbarescoer har høstet lovord så vel nasjonalt som internasjonalt, og denne kvelden kan du møte selveste Greve Alberto di Grésy i det han presenterer en rekke av sine fabelaktige viner.

Husets viner ble nylig omtalt i vår nyeste seksjon, Godbiter i pollisten - se artikkelen her (klikk).

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk) Arrangementet er nå avholdt.

Nytenkende og tradisjonell
Alberto di Grésy ble født i Milano 1. juni 1952, men tilbrakte de fleste weekender og sommerferier i Villa Giulia, jakthytten fra 1900 tallet som ble bygget av hans bestefar. Den har beliggenhet på åsen Monte Aribaldo i hjertet av regionen Piemonte.

Han konkluderte tidlig med at han ikke ville selge druene fra sine vinmarker videre til de beste vinprodusentene i området, som var tradisjon i Langhe.
 
I 1973 begynte Alberto di Grésy å lage sin egen vin, med mål om å overføre så mye som mulig av karakter og personlighet fra vinmarkene og jordsmonnet over til flaske.

Unik beliggenhet
Vinhuset besitter tre eiendommer beliggende i Langhe og Monferrato i regionen Piemonte. Vinmarken Martinenga som ligger i Langhe nær byen Alba, dyrker hovedsaklig druen Nebbiolo for produksjon av barbaresco, men også noe barbera og cabernet sauvignon.
 
I nærheten av kommunen Treiso d'Alba ligger eiendommen Monte Aribaldo hvor det dyrkes dolcetto, chardonnay og sauvignon. I Monferrato, i kommunen Cassine, ligger eiendommen La Serra som kun produserer moscato d`Asti.

Det er ikke minst på grunn av sine enkeltparsellsviner Camp Gros og Guin at Marchesi di Grésy har fått sitt legendariske renommé - viner fra begge disse områdene får vi selvsagt smake denne kvelden.

Les mer om deres FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="vinmarker">fabelaktige vinmarker her (klikk)

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk) Arrangementet er nå avholdt.

Ikke bare rødvin
I 1982 begynte Marchesi di Grésy å lage spesielle tapninger av grappa laget på nebbiolo, moscato og dolcettodruene. Denne utsøkte grappaen blir fremstilt i det nye destilleriet Bricco Albano i Barbaresco, som fremstille brennevinet ved å bruke relativt lave temperaturer og produsere små kvanta. Dette gjør det mulig for produsentene å lage sine egne tapninger helt ned til de enkelte vinmarkene.
 

Dette er vinene vi får smake denne kvelden:
• Marchesi di Gresy Barbaresco Martinenga 1998 - ikke tilgjengelig i Norge (ca pris 450,-)
• Marchesi di Gresy Barbaresco Martinenga 1996 - ikke tilgjengelig i Norge (ca pris 450,-)

Pass på å ikke gå glipp av denne smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt.

Kurset er nå fulltegnet, men ved å fylle ut påmeldingsskjemaet du finner i lenken over vil du bli satt på venteliste. Vi vil da kontakte deg så snart det åpner seg plass(er).

Tid: 30. oktober 2006 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 545 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Kurset varer til ca. kl. 20:00

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 301006. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 26.10.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Marchesi di Grésy sine fabelaktige eiendommer.

Martinega
Denne vinmarken var berømt allerede I romersk tid da eiendommen var kjent som "Villa Martis". Den 11 hektar storevinmarken med utelukkende Nebbiolodruer, er i dag regnet for å være en av de aller beste vinmarkene for produksjon av druer til de legendariske barbarescovinene.
 
Vinmarkene har en ideell eksponering, og med en spesiell sammensetning av jorden (blåleire) blir resultatet en drue som har et raffinement, fruktighet og finesse som er uovertruffent. Vinporduksjonen skjer ved den lokale vingården som er utstyrt med det siste innen vinifikasjon.

Monte Aribaldo
Eiendommen ligger ikke lenger enn to kilometer unna Martinega, på høyden Monte Aribaldo i kommunen Treiso d'Alba. Fra toppen kan du se den gamle jakthytten til familien Villa Guilia Grésy, og du har en fabelaktig utsikt utover hele Piedmonte.
 
Vingården strekker seg langs åsryggen og er en blanding av kalkholdig- og vulkansk jord med en gjennomsnittelig høyde på 360 meter over havet.

La Serra
Denne eiendommen er dedikert til produksjonen av Moscato d'Asti d.o.c.g., og befinner seg i kommunen Cassine, mellom Ricaldoine og Alice Bel Colle. Vinmarkene dekker skråningen fra åsryggen og ned mot veien i dalbunnen.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her