4. november i Oslo - Smak 11 viner fra Torres i Spania og Amerika

De aller fleste av oss kjenner godt de spanske vinene fra Torres. Imidlertid produserer familien også kritikerroste viner i både California og Chile. Disse får du selvsagt også smake når områdesjef Imma Llopart kommer med hele 11 supre viner fra deres sto
Redaksjonen
14 Oktober 2003 - 11:46

Torres familien har siden 1870 drevet kommersielt med vin i det spanske området Catalonia. En lang historie ligger bak navnet Torres gode rykte. Dagens øverste leder i Torres-familien, Miguel Torres, ble i 2002 kåret til "Man of the Year" av det engelske vinbladet Decanter. Bakgrunnen var hans engasjement for modernisering av spanske viner.

Miguel Torres S.A. er kjent for sine kvalitetsviner og er blant de største familieeide vinfirmaer i verden. Torres eksporterer til mer enn 130 land og eier i dag 1.300 hektar i Catalonia.

Sensasjon i Paris
Torres Mas La Plana gjorde også stor sensasjon da den i 1979 kom ut som beste vin i en fransk test der mange av de store kjente slottene i Bordeaux også var med. Mas La Plana 1970 (vinen het den gang Gran Coronas Reserva - Black Label) slo knock out på kjente Château Latour 1970, Château Pichon-Lalande 1964 og Château Mission Haut-Brion 1961. I tillegg kom Coronas 1976 på syvende plass i den samme konkurransen. Du skal få smake ikke mindre enn tre årganger av Mas La Plana denne kvelden.

Miguel Torres har alltid ligget i front når det gjelder det siste innen vinteknologi, dog i samarbeid med tradisjonelle teknikker. Torres har gjennom en årrekke valgt å benytte så lite kjemiske produkter som overhodet mulig.

Chile
Miguel Torres S.A. vokste stadig i Spania og etablerte også i 1979 en vingård i Chile, nærmere bestemt i Valle Central i Curico. På grunn av sin geografiske isolasjon med Atacama-ørkenen, Andesfjellene og Stillehavet som naturlige barrierer mot skadedyrene, har Chile klart å holde seg fri for phylloxera. I Chile eier Miguel Torres i dag 330 hektar og produserer 12 viner. I Norge er 5 av disse tilgjengelig.

California
Miguel Torres' søster, Marimar, etablerte seg i 1989 i California, der hun produserer viner fra egen eiendom. En av vinmarkene er oppkalt etter hennes far, Don Miguel. Vingården på 33 hektar, fordelt på 11 ha med Pinot Noir og 12 ha med Chardonnay, ligger i Sonoma ved Russian River og kun 15 km fra Stillehavet. Marimar benytter seg av europeisk stil, både når det gjelder arbeid i vinmarken og vinifikasjonen. Hun lager tre fantasiske viner, hvorav to finnes i Vinmonopolets bestillingssutvalg. Begge disse skal vi smake.

Torres eier også Jean Leon Winery som ligger i Penedès og består av 100 ha. pago vinmark. Til sammen blir det produsert fem fransk-inspirerte viner, hvorav to viner finnes på Vinmonopolet. De første Cabernet Sauvignon-druene i Spania ble for øvrig plantet av Jean León. To viner fra Jean Leóns portefølje skal smakes.

Mer informasjon om vinene finner du på www.torres.es og www.jeanleon.es

Dette er kveldens viner:
10 w Mas La Plana Reserva 1991 (ikke i salg gjennom Vinmonopolet)
11 w Mas La Plana Reserva 1989 (ikke i salg gjennom Vinmonopolet)

Smakingen er nå avholdt

Tid: 4. november 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen,
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 041103. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 30.10.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Foto: Roger Kolbu og Torres.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her