5. september 2011 i Oslo - Smak flere hundre viner fra Sør-Afrika

Opplev elegansen og raffinementet i det du kan smake mer enn 100 viner i toppklasse.
Redaksjonen
17 August 2011 - 11:48

Helt siden hollenderne brakte med seg de første vinplantene på 1650- tallet, har det vært laget vin i toppklasse i Sør-Afrika.
 
Nylig kunne de feire 350-års jubileum for sørafrikansk vinmakerkunst, og nå kan du oppleve disse spennende vinene selv.
 
Bli med og smak mer enn 100 sørafrikanske viner i verdensklasse!

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 

Perfekte forhold
Sør-Afrika har noe av verdens eldste dyrkbare mark, og mangfoldet her har gjort området til et av verdens mest interessante geologiske og biologiske områder.

De biologiske forholdene sammen med de store forskjellene i både klima og geografi har gitt vinmakere en skattekiste av muligheter for å kunne lage legendariske viner.

Landet er sterkt påvirket av franske og tyske vinmakertradisjoner og druer, ettersom mange av nybyggerne i Sør-Afrika kom nettopp fra disse landene.
 
Denne kvelden kan du selv oppleve det store mangfoldet i det du får anledning til å smake mer enn 100 av Sør-Afrikas beste viner!
 
Arrangementet vil ta form av en åpen smaking med en rekke utstillere, hvor du selv kan velge hvem du vil besøke og hva du vil smake.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="WOSA">Les mer om Sør-Afrika og se hvilke vinhus som er representert her (klikk).
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen - meld på deg selv og gode venner i dag!
• Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt.
 
 
Tid: Mandag 5. september 2011 kl. 17.30 - 20.00
Pris: kroner 250,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 28.08.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 
Smakingen arrangeres av Apértif i samarbeid med Wines of South Africa.

Spektakulære Sør-Afrika
Vinmarkene i Sør-Afrika er konsentrert til kystområdene rundt Kapp Det Gode Håp, og regnes som blant de mest spektakulære og vakreste i verden.
 
Vinmarkene i Constantia, Durbanville, Darling, Stellenbosch, Helderberg, Paarl, Franschhoek, Wellington og Elgin ligger i umiddelbar nærhet til Cape Town.

I dag er det 102 000 hektar, eller nærmere 800 kilometer med vinranker i Sør-Afrika fordelt på ca 4000 vinbønder og 560 vinhus. Landet er verdens syvende største produsent av vin med 730 millioner liter i 2007.

Enormt mangfold
Sør-Afrika ble først kjent for sine elegante søte viner som allerede på 1700-tallet ble servert ved mange kongelige hoff.

I dag er deres søte viner fortsatt kjent som blant verdens aller beste, men de har fått følge av så vel tørre hvite, som elegante rødviner og spennende musserende viner i verdensklasse.

Men Sør-Afrika er også kjent for sin helt egen drue, pinotage, som er en krysning mellom pinot noir og cinsault.
 
Denne druen så dagens lys ved universitetet i Stellenbosch i 1925, og er anerkjent over hele verden for å gi viner med stor rikdom og flotte kryddertoner.

Denne kvelden kan du selv oppleve det store mangfoldet i det du får anledning til å smake mer enn 100 av Sør-Afrikas beste viner!
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Spennende viner
Vinmarkene er i dag fordelt med 55% hvite druer og 45% røde, og etter 1995 har det vært gjennomført en storstilt replanting. Vintradisjonene har sterke røtter i det franske og tyske, og mange av druetypene som dyrkes er europeiske.

De viktigste røde druesortene som benyttes er cabernet sauvignon, merlot, pinotage, pinot noir og shiraz, men det lages også vin på blant annet cinsault, ruby cabernet, cabernet franc, grenache, mourvèdre, malbec og petit verdot.

Blant de hvite så er det chenin blanc som er den klart mest populære, og som kalles for steen lokalt.
 
Andre populære druer er chardonnay, sauvignon blanc, semillion, viognier, colombard, gewürztraminer, hanepoot, muscadel, nouvelle, pinot gris og riesling.

Økologisk bevisst
Vinbøndene i Sør-Afrika har vært sitt ansvar bevisst med hensyn til miljøet, og for å ta vare på det unike jordsmonnet bevarer de mer av den dyrkbare marken for fremtiden enn hva som faktisk er plantet med vinranker.
 
Sør-Afrika regnes derfor som verdensledende på bærekraftig vinproduksjon.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Illustrasjonsfoto: WOSA
 
Disse vinhusene er representert under smakingen:

African Spirit
 
African Terroir
 
Allesverloren
Amani Kamili
 
Bardo
 
Barista wines
 
Boekenhoutskloof
 
Cape Crown  Wines
 
DGB Bellingham & Oude Kaap
 
Domaine Wine
 
Drostdy Hof Wines
 
Eagle Crest
 
Fairview/Goats do Roam
 
Felicitè Wine
 
Fleur du Cap
 
Jacobsdal
 
Kanonkop Wine Estate
 
Klein Constantia
 
Krone Borealis
 
KWV
 
La Motte

Laroche L´Avenir Estate
 
Leeuwenkuil Wine
 
Mooiplaas
 
Mullineux Family Wines
 
Nederburg
 
Paradyskloof
 
Plaisir de Merle
 
Pongracz
 
Post House
 
Raats Family Wines
 
Reyneke Wines
 
Robertson Winery
 
Sadie Family Wines
 
Sauvignon.com
 
Simonsig
 
Stellenzicht
 
Swartland Winery
 
Terra del Capo
 
Tulbagh Mountain Vineyards
 
Two Oceans
 
Zonnebloem

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro
Dagens rett
Innbakte pølser

Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro

Både store og små kan fritt velge hva de fylles med. Nyt dem i hjemmet eller pakk dem med i sekken og grill over bålet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du plukket mye bær fra hage eller skog, har du det du trenger til denne lettlagde langpannekaken
Ukens kake
Saftig bærkake i langpanne

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten
Dagens rett
Arni Kleftiko lammegryte fra Hellas

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten

Den godgjør seg i ovnen i porsjonspakker og setter en ekstra spiss på måltidet. Greske viner i toppklassen løfter måltidet enda noen hakk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser
Godbiter i pollisten

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

I reklamen står det at dette er en no-brainer å drikke, men jeg vil si at det er å underselge denne Sonoma-pinot noiren grovt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro
Dagens rett
Innbakte pølser

Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro

Både store og små kan fritt velge hva de fylles med. Nyt dem i hjemmet eller pakk dem med i sekken og grill over bålet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket mye bær fra hage eller skog, har du det du trenger til denne lettlagde langpannekaken
Ukens kake
Saftig bærkake i langpanne

Forsiden akkurat nå - 3

Fordyp deg i sangiovesedruens kvaliteter med Master of Wine Sebastian Bredal
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 6. September

Fordyp deg i sangiovesedruens kvaliteter med Master of Wine Sebastian Bredal

Du får smake 7 viner fra topp produsenter som alle tolker sangiovesedruen på ulike måter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen
Dagens rett
Fiskepanetter som i India

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten
Dagens rett
Arni Kleftiko lammegryte fra Hellas

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten

Den godgjør seg i ovnen i porsjonspakker og setter en ekstra spiss på måltidet. Greske viner i toppklassen løfter måltidet enda noen hakk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her