50.000 kroner venter på deg

Norges Bondelag lyser ut et kokkestipend på 50.000 kroner som skal nyttes i et nært samarbeid med bønder og lokalmatprodusenter.

- Vi vil at stipendet skal bidra til å forsterke og utvikle den norske matkulturen gjennom matglede og mathistorie, sier rådgiver Marit Strand i Norges Bondelag.

Det er sjuende gang stipendet lyses ut. Blant tidligere stipendvinnere finner du navn som Harald Berger, Charlotte O. Mohn, Hanne Frosta, Mikael Forselius og Inge Johnsen.

Nitime-kokken
Bondelagskokk 2009 er og har vært Inge Johnsen som blant annet driver Lian restaurant i Trondheim og som siste året har vært benyttet som Nitime-kokken.

- Samarbeidet om Bondelagets kokkestipend har vært viktig, for Norges Bondelag og for kokkene selv, sier rådgiver Marit Strand og fortsetter:

- For begge parter handler dette også om bevisstgjøring i bruk av gode, norske råvarer og stolthet over den fantastiske matkulturen vi har, denne må vi ta med oss og utvikle videre, understreker hun.

Søk da vel
Bondelagets kokkestipend er på i alt 50.000 kroner, og søknadsfristen er satt til 20. september. Stipendvinneren plukkes ut av en jury der Bondelaget, kokkene selv, dagligvarehandelen og reiselivsnæringen er representert.

Vil du søke, kontakt Marit Strand på mobil 92614992  eller Inge Johnsen på 72 56 51 20.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen