6. november i Oslo - Smak fantastisk Riojavin fra 1964, 1970, 1982...

Nå har du en enestående mulighet til å være med og smake hele 12 viner, deriblant en rekke legendariske årganger fra et av Riojas mest kjente vinhus - Bodegas Faustino.

Spania forbinder mange av oss med lidenskap, kraft, styrke og karakter, og det er ingen andre steder dette gjenspeiler seg så godt som i spanske viner.
 
Denne kvelden serverer vi deg det aller beste av hva Bodegas Faustino kan fremvise, deriblant de legendariske og mytiske årgangene 1994, 1982, 1970   og 1964! I tillegg får vi smake ikke mindre enn åtte andre viner, én i magnum utgave og også den spennende vinen Portia som lanseres i januar 2007, samt dens storebror Portia Prima 2004 .
 
Du kan være en av de aller første i landet til å smake denne nyheten!

Det er David Losantos som kommer til Norge denne kvelden for å geleide oss gjennom den unike smakingen. Foredraget vil holdes på engelsk.

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk) Arrangementet er nå avholdt.

42 år gammel vin
Spanske viner, og da ikke minst viner fra Rioja , har en spesiell plass i nordmenns hjerter.
 
Helt siden Faustino ble introdusert på det norske markedet tidlig på 1970-tallet har deres viner vært utrolig populære.
Under denne smakingen vil du selv få oppleve hvordan deres viner utvikler seg gjennom flere års lagring, i det vi smaker ikke mindre enn fem årganger av Faustino I .

Den eldste vinen vi skal smake denne kvelden, 1964-årgangen av Faustino I, ble tappet bare fire år etter at Bodegas Faustino lanserte sine første viner under eget navn. Det er verdt å nevne at denne årgangen også blir sett på som en referanseårgang og klassifiseres som mytisk av Bodegas Faustino selv.

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk) Arrangementet er nå avholdt.

Kvalitetsbevisst familie
Vinproduksjon har foregått kontinuerlig siden Eleuterio Martinez Arzok grunnla Bodegaen i 1861, men i perioden fra 1861 til 1930 hadde de kun salg av hele fat med vin. Først i 1930 begynte man å tappe vin på flasker, men da under de enkelte vingårdenes navn.

Merket Faustino så dagens lys etter at Don Julio Faustino Martinez hadde overtatt familiebedriften i 1957, og var egentlig en hyldest til hans far. De første flaskene med de nå så velkjente portrett-etikettene ble lansert i 1960, og det ble satset stort på blant annet eksport.

Les mer om den FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="faustino"> fascinerende historien her (klikk)

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her (klikk) Arrangementet er nå avholdt.

Denne smakingen bør du definitivt ikke gå glipp av - invitér venner og familie til en Rioja-smaking av de helt sjeldne!
 
Dette er vinene vi få smake denne kvelden:
• Faustino I Gran Reserva 1982 (ikke tilgjengelig i Norge - ca pris kr 550,-)
• Faustino I Gran Reserva 1970 (ikke tilgjengelig i Norge - ca pris kr 900,-)
• Faustino I Gran Reserva 1964 (ikke tilgjengelig i Norge - ca pris kr 950,-)
• Portia 2003 (lanseres januar 2007, ca pris kr 189,90)
• Portia Prima 2004 (ikke tilgjengelig i Norge - ca pris kr 269,90)

è Meld deg på her (klikk) Arrangementet er nå avholdt.

Tid: 6. november 2006 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 545 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 061106 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 02.11.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Faustino - familieeid i fire generasjoner
Bodegas Faustino ble grunnlagt i 1861 av Eleuterio Martinez Arzok. Inntil da hadde familien dyrket druer som ble solgt til vinprodusentene i området - envanlig praksis som også pågår den dag i dag. Vinen ble fra 1861 kun solgt i fat til andre produsenter i området. I 1930 besluttet Faustino Martinez Perez de Albeniz, sønn av Eluterio, at de skulle begynne å tappe vinen på flasker selv.

Neste generasjon, med Don Julio Faustino Martinez i spissen, lanserte de berømte etikettene med portrettene vi alle kjenner og startet eksport av vinene. Han var også en ivrig oppkjøper av av nye vinmarker i Rioja Alavesa, den delen av Rioja hvor bodegaen holder til. Don Julios sønn, José Miguel, har fortsatt å kjøpe land slik at Faustino i dag er en av de aller største vinmarkseierne i Rioja med hele 680 hektar. Takket være disse vinmarkene er Faustino i dag selvforsynt med druer til toppkvalitetene Faustino I og V.
 
Grupo Faustino har kjøpt opp en rekke vinmarker, og eier i dag Bodegaene Campillo (50 hektar), Marqués de Vitoria (58 hektar), Valcarlos (55 hektar), Leganza (524 hektar), Portia og Victorianas. Vinmarkene ligger i Rioja, Navarra, Ribera del Duero og La Mancha.
 
Kvalitetsbodegaen Faustino
Takket være sin høye grad av selvforsyning av druer ha Faustino full kontroll over kvaliteten fra druene plukkes til den ferdigtappede vinen forlater bodegaen i Oyon.
 
Ved å kunne kontrollere kvaliteten på druene har man sikret seg det best mulige utgangspunktet for å lage god vin.
Faustino har alltid vært et framtidsdrettet, eksportorientert selskap og de var blant de første til å forstå at den gamle vinstilen i Rioja var på vei ut. Ingen ville lenger ha viner som var fruktløse og uttørrede etter alt for lang tids lagring på fat. De var derfor blant de første bodegaene som kunnet ned på fatlagringstiden helt ned til lovens minimum. Samtidig øket de tiden vinene ble lagret på flaske. Da fremsto vinene plutselig som moderne, fruktige viner og grunnlaget for suksessen var lagt.

Bodegas Faustino i tall:
• Eier 680 hektar vinmarker. Dette tilsvarer 6.800 boligtomter av "normal størrelse
• Faustino bearbeider 10 millioner kilo druer årlig
• Lagringskjelleren inneholder 25.000 eikefat av 225 liters størrelse. Det ligger altså til enhver tid mer enn 5,5 millioner liter vin til lagring på fat
• Hvert år byttes mer enn 4.000 fat ut med nye
• Kjelleren inneholder mer enn 9 millioner flasker vin
• Faustino er Riojas største eksportør av Gran Reserva. Hver 3. flaske Gran Reserva som eksporteres er en Faustino I

Kommende kurs

Til toppen