6. oktober i Oslo - Legendariske Burgund

Møt en av verdens mest berømte vinmakere og smak hvite og røde burgundere i verdensklasse.
Redaksjonen
05 September 2008 - 09:55

Rett sør for Dijon, i hjertet av vinområdet Côte d'Or i Burgund, ligger landsbyen Meursault. Her har familien Matrot laget legendariske viner i tre generasjoner.
 
Bli med Thierry Matrot og smak 10 viner i verdensklasse.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Burgunds beste områder
Domaine Matrot sine litt over 19 ha, omfatter myteomspunne områder som Meursault, Puligny Montrachet, Monthélie og Auxey-Duresses. Huset er i tillegg kjent for sine flotte Volnayer.
 
I dag er det Thierry Matrot som sammen med sin kone Pascale, viderefører husets tradisjoner, og hans urokkelige fokus på kvalitet har gitt gode resultater.
 
Med en grunnleggende respekt for jordsmonnet, har Matrot i en årrekke benyttet seg av miljøvennlige produksjonsmetoder som naturgjødsel og lite insektsmiddel (økologisk fra 2000).
Nøyaktighet og kompleksitet
Vinhøsten hos Matrot er på ingen måte overlatt til tilfeldighetene, men følges nøye for at druene skal kunne høstes på optimalt tidspunkt for å gi den riktige konsentrasjonen.
 
Dette kombinert med en nitidig kontroll av såvel vinifikasjon, temperaturer og fatlagring, gir viner som viser Burgunds kompleksitet og finesse på en elegant måte.
 
Vinene får et opphold på eikefat i 11 - 12 måneder før de tappes på flaske for videre lagring. Vinene deres utvikler mer komplekse aromaer over tid, og deres viner kan med fordel lagres over flere år.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
10 viner i verdensklasse
Denne kvelden får vi besøk av Thierry Matrot selv, og han vil ta oss med på en oppdagelsesreise i Burgund hvor du vil få smake så vel hvite som røde burgundere.
 
Her vil du bli servert legendariske viner som Meursault, Puligny Montrachet, og deres elegante 1er cru viner.
 
Ta med venner og kolleger på en vinsmaking utenom det vanlige - meld deg på i dag.

Dette er vinene du får smake denne kvelden:
• Matrot Bourgogne Chardonnay 2007 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 146,-)
• Matrot Meursault 2003 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 300,-)
• Matrot Meursault Blagny 1998 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 450,-)
• Blagny 1.er Cru la Pièce Sous le Bois 2006 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 370,-)
 

è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 6. oktober 2008 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 29.09.08 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her