70 personer syke på hotell

Mattilsynet skal kartlegge hva som skjedde da 70 personer ble matforgiftet på Clarion Hotel Oslo Airport i helgen.
Redaksjonen
29 September 2008 - 13:54

- Vi vil først finne ut hvilke retter som har vært servert gjestene. Så vil vi lage et spørreskjema som sendes til alle gjestene ved hotellet, sier seksjonssjef i Mattilsynet på Romerike, Kristin Styrmo.
 
Frosset ned
230 delegater fra hele landet feiret 60-årsjubileet til Norges Diabetesforbund. Lørdag kveld kollapset flere av gjestene.
 
33 av dem måtte til behandling på sykehus.
 
Prøver av all maten som ble brukt i lørdagslunsjen er frosset ned eller satt på kjøl i påvente av undersøkelser.
 
Etter at svarene fra spørreundersøkelsene har kommet tilbake kan det tenkes at Mattilsynet vet hva årsaken var.
 
Veldig trist
Hotelldirektør ved Clarion Hotel Oslo Airport, Rajko Mink, er fortvilet over situasjonen som oppsto.
 
- Det er helt forferdelig. Dette er noe av det verste som kan skje. Det har aldri skjedd hos oss tidligere og dette er veldig trist, sier han til Romerikes Blad.
 
Nå håper han episoden ikke vil være skadelig for hotellets rykte i fremtiden.
 
- Det er mange år med god mat, god service og godt rykte som har fått seg en skikkelig trøkk nå, sier Mink.
 
Ingen teori
Han har ingen teori om hvorfor 33 diabetikere måtte sendes til sykehus fra hotellet hans.
 
- Vi har forsøkt å kartlegge hva folk har spist og gjort. Men foreløpig har ikke vi klart å finne noen fellesnevner, foruten at alle har spist lunsj hos oss.
 
- Nå kaster vi all mat. Ikke bare maten som ble brukt i lunsjen. All mat, og vi starter på null igjen, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her