8. mai i Oslo - Unik vinmesse med australsk vin

Gå ikke glipp av denne utrolige vinmessen der du får smake det beste av hva Australia har å tilby av viner. Flere enn 25 utstillere, Masterclass og flere hundre viner er hva du kan oppleve denne dagen.

Denne mandagen bør du sette av til en av forsommerens aller største opplevelser - vinmesse med australske viner, i den elegante Teatersalen på Hotel Continental i Oslo.

Australia er et av de mest spennende vinland i den nye verden og vi her i Norge har en stor forkjærlighet for deres delikate viner. Nå har du muligheten til å møte noen av de fremste vinmakerene fra dette berømte vinlandet, delta på Masterclass, og oppdage nye dybder ved Australias berømte viner. Messen er et samarbeid mellom Apéritif og Wine Australia.
 
Arrangementet er nå gjennomført.

 
Vinlandet Australia
Dyrking av vindruer begynte kort tid etter at de første europeiske nybyggerne kom til Australia i 1788. Vinranker var med i lasten de hadde med seg. Allerede i 1803 kom det artikler om forberedelse av vinmarker for dyrking av vinranker. En nøkkelperson i fremveksten av vinproduksjon i "Down-under" var vitikultøren James Busby som hadde bodd nær Bordeaux før han emigrerte til Australia i 1824. Her startet han sin egen planteskole som spesialiserte seg innen temaet vitikultur.

I 1831 tok Busby med seg i overkant av 350 stiklinger fra Frankrike og Spania og startet deretter fremstilling av egne vinranker i Sidney, Victoria og South Australia. Nær sagt alle varianter av vinranker som i dag er anerkjent fra området; Shiraz, Cabernet Sauvignon og Chardonnay, for å nevne noen, stammer fra disse skolene.

Rundt 1850 var det plantet store områder med vinranker i Victoria, New South Wales og South Australia, og den første eksporten begynte omtrent samtidig ettersom gullrushet i landet etablerte en ny mellomklasse som gjerne ønsket seg et glass vin til maten.
Australias eksporteventyr startet for alvor på 1980-tallet, mye takket være deres klassiske, konstante høye kvalitet og smaksrike Chardonnayer som umiddelbart slo an i Europa. Dette åpnet markedene opp for andre viner fra dette spennende landet med sine 60 forskjellige vinområder.

Ta med deg venner, kjente og kollegaer og hils sommeren velkommen med denne unike messen der du får møte mange vinmakere og deres viner fra "down under".

Les mer om Australia og deres viner
 
Arrangementet er nå gjennomført.

Tid: 8. mai 2006 kl. 17.00 - 19.00
Pris: kroner 200 inkl. mva
Sted: Hotel Continental, Teatersalen (3. etasje), Stortingsgaten 24/26, 0161 Oslo.
 
(Obs! Gavekort kan ikke benyttes på denne smakingen)

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 080506 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 05.05.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen