85 restauranter med i Just-Eat.no

Just-Eat er mindre restauranters nye våpen i kampen om økte markedsandeler. Fra nå kan folk bestille mat på internett og få den tilkjørt fra sin nærmeste favoritt-restaurant.
Redaksjonen
12 Mars 2010 - 17:00

Ideen er enkel. Just-Eat samler alle tilgjengelige restauranter, pr nå i stor-Oslo, Akershus, Buskerud, Østfold og Vestfold, på en webside hvor brukerne kan studere de ulike menyene,  lese andre kunders vurderinger av de enkelte restaurantene, og bestille mat online.

Du velger selv om du vil ha maten levert på døren hjemme eller om du vil hente den på den utvalgte restauranten. Just-Eat har allerede avtaler med 85 restauranter i flere byer. Innen sommeren kan kunder velge mellom hundrevis av restauranter i flere store norske byer.

- Det gir forbrukerne stor valgfrihet. Du velger selv hvor du vil bestille og hva du vil ha. På Just-Eat-siden kan du bestille alt fra pizza til stekt rødspette, sier country manager i Just-Eat Norge, Lars Ove Ødegård, i en pressemelding.

3 milloner måltider i måneden
Just-Eat er allerede etablert i sju land og det formidles over 3 millioner måltider i nettverket i måneden. I Danmark er Just-Eat en av landets største internettsuksesser. Også i Storbritannia er Just-Eat en suksess.

Nettstedet har vunnet en rekke forbrukerpriser, blant annet for beste E-service. Kundene velger selv om de vil betale med kort eller kontant når maten leveres på døren.

Skaper store muligheter for små restauranter
- Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke selv kom på denne ideen for ti år siden. Just-Eat gir oss som er for små til å drifte nettside på egenhånd en mulighet til å samle oss og ta kampen opp mot giganter som Peppes og Dolly Dimple, sier fungerende daglig leder Bjørn Foss Gravingen ved Stens Pizzeria på Stovner.

For restaurantene i nettverket er dette en enkel og lønnsom måte å øke kundemassen på. Med Just-Eat vil den lokale restauranten nå ut til enda flere kunder en hva man klarer på egenhånd. Just-Eat står for marketing, formidling og den tekniske løsningen. Restaurantene lager og leverer maten.

Stens Pizzeria har drevet med suksess i lokalmiljøet på Stovner i ti år.
- Vi har aldri annonsert, maten vår er blitt kjent gjennom jungeltelegrafen. Nå skal vi utvide både areal og meny. Just-Eat hjelper oss å bli kjent blant nye kunder, sier Gravingen.

Takeaway for alle
I England er komfort et nøkkelord blant alle som velger takeaway. Salget av alle typer mat over nett er sterkt økende, og undersøkelser viser at britene blant annet velger takeaway for å slippe unna oppvasken.  I England er indisk mest pop.

I Norge viser undersøkelser av 40 prosent av de som bestiller takeaway er kvinner. Tilbudet er like populært hos familier som single.

- Takeaway er en hjelp for alle som har en travel og hektisk hverdag. Å bestille mat på nett er praktisk og enkelt for både familier, single og som overtidsmat. markedet er i sterk vekst. På Just-Eat.no kan folk velge akkurat den maten de har lyst på, sier  Ødegård.

Fakta om Just-Eat
Just-Eat.com har i dag 6000 restauranter i nettverket og det bestilles daglig over 60.000 måltider  på Just-Eat.  Websiden ble grunnlagt i Danmark i 2001 og finnes i dag i Danmark, England, Nederland, Irland, Belgia, Sverige og Canada. I Sverige driver Just-Eat i samarbeid med Mat24/OnlinePizza.

I Norge har allerede 85 restauranter blitt en del av nettverket og tjenesten er i første omgang lansert i stor-Oslo, Nedre Romerike, Drammen, og byene i Øst- og Vestfold men blir raskt utvidet til Bergen, Stavanger og Kristiansand. Takeawaymarkedet er i sterk vekst og vokser med ni prosent årlig på europeisk basis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her