85 restauranter med i Just-Eat.no

Just-Eat er mindre restauranters nye våpen i kampen om økte markedsandeler. Fra nå kan folk bestille mat på internett og få den tilkjørt fra sin nærmeste favoritt-restaurant.
Redaksjonen
12 Mars 2010 - 18:00

Ideen er enkel. Just-Eat samler alle tilgjengelige restauranter, pr nå i stor-Oslo, Akershus, Buskerud, Østfold og Vestfold, på en webside hvor brukerne kan studere de ulike menyene,  lese andre kunders vurderinger av de enkelte restaurantene, og bestille mat online.

Du velger selv om du vil ha maten levert på døren hjemme eller om du vil hente den på den utvalgte restauranten. Just-Eat har allerede avtaler med 85 restauranter i flere byer. Innen sommeren kan kunder velge mellom hundrevis av restauranter i flere store norske byer.

- Det gir forbrukerne stor valgfrihet. Du velger selv hvor du vil bestille og hva du vil ha. På Just-Eat-siden kan du bestille alt fra pizza til stekt rødspette, sier country manager i Just-Eat Norge, Lars Ove Ødegård, i en pressemelding.

3 milloner måltider i måneden
Just-Eat er allerede etablert i sju land og det formidles over 3 millioner måltider i nettverket i måneden. I Danmark er Just-Eat en av landets største internettsuksesser. Også i Storbritannia er Just-Eat en suksess.

Nettstedet har vunnet en rekke forbrukerpriser, blant annet for beste E-service. Kundene velger selv om de vil betale med kort eller kontant når maten leveres på døren.

Skaper store muligheter for små restauranter
- Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke selv kom på denne ideen for ti år siden. Just-Eat gir oss som er for små til å drifte nettside på egenhånd en mulighet til å samle oss og ta kampen opp mot giganter som Peppes og Dolly Dimple, sier fungerende daglig leder Bjørn Foss Gravingen ved Stens Pizzeria på Stovner.

For restaurantene i nettverket er dette en enkel og lønnsom måte å øke kundemassen på. Med Just-Eat vil den lokale restauranten nå ut til enda flere kunder en hva man klarer på egenhånd. Just-Eat står for marketing, formidling og den tekniske løsningen. Restaurantene lager og leverer maten.

Stens Pizzeria har drevet med suksess i lokalmiljøet på Stovner i ti år.
- Vi har aldri annonsert, maten vår er blitt kjent gjennom jungeltelegrafen. Nå skal vi utvide både areal og meny. Just-Eat hjelper oss å bli kjent blant nye kunder, sier Gravingen.

Takeaway for alle
I England er komfort et nøkkelord blant alle som velger takeaway. Salget av alle typer mat over nett er sterkt økende, og undersøkelser viser at britene blant annet velger takeaway for å slippe unna oppvasken.  I England er indisk mest pop.

I Norge viser undersøkelser av 40 prosent av de som bestiller takeaway er kvinner. Tilbudet er like populært hos familier som single.

- Takeaway er en hjelp for alle som har en travel og hektisk hverdag. Å bestille mat på nett er praktisk og enkelt for både familier, single og som overtidsmat. markedet er i sterk vekst. På Just-Eat.no kan folk velge akkurat den maten de har lyst på, sier  Ødegård.

Fakta om Just-Eat
Just-Eat.com har i dag 6000 restauranter i nettverket og det bestilles daglig over 60.000 måltider  på Just-Eat.  Websiden ble grunnlagt i Danmark i 2001 og finnes i dag i Danmark, England, Nederland, Irland, Belgia, Sverige og Canada. I Sverige driver Just-Eat i samarbeid med Mat24/OnlinePizza.

I Norge har allerede 85 restauranter blitt en del av nettverket og tjenesten er i første omgang lansert i stor-Oslo, Nedre Romerike, Drammen, og byene i Øst- og Vestfold men blir raskt utvidet til Bergen, Stavanger og Kristiansand. Takeawaymarkedet er i sterk vekst og vokser med ni prosent årlig på europeisk basis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik steker du nudler med kylling - pad thai
Dagens rett

Slik steker du nudler med kylling - pad thai

Nudler blir ekstra gode når de stekes med kylling som i Thailand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her