9. mai i Oslo - Smak hele Toscana på én kveld

Bli med og smak hele ni flotte viner fra familien Cecchi som har en enorm kunnskap om og kjærlighet til Toscana. Dette gjenspeiler seg i deres unike, distinktive og innovative vinproduksjon. Fortsatt ledige plasser til dagens smaking!

Helt siden 1893 har deres entusiasme, kunnskap og innlevelse gitt Cecchi et høy respektert renommé. Familien har sine røtter i Val d' Elsa, Poggibonsi. Det hele ble startet av Luigi Cecchi, og takket være hans kunnskap som vinsmaker er Cecchi fremdeles kjent for sin høye kvalitet. Luigi Cecchi hadde erfaring fra å være assistent for en av de mest kommersielle vingårdene i Toscana, og i 1893 følte han seg klar for sette i gang på egen hånd. Hans arbeid ble snart belønnet med stor suksess.

Smakingen er nå avholdt

Familiebånd gir styrke
I 1908 ble hans eldste sønn Cesare, som da var fylt 19 år, sendt for å arbeide som kjellerassistent på jernbanestasjonen i Milano. Her foregikk viktige transaksjoner innen vinhandel og distribusjon. Etter hvert begynte også Luigis tre andre sønner, Mariano, Natale og Fancesco, å jobbe sammen med sin far. I 1919 hadde de etablert en bedrift med et utrolig godt rykte gjennom alle Italias regioner.

Navnet Cecchi spredte seg raskt, og så tidlig som i 1935 var vinprodusenten kjent fra Sveits og så langt som til Brasil. Cesare var den av sønnene som endte opp som leder av bedriften. Mariano, Natale og Francesco fikk seg arbeid eksternt. Siden 1953 har Cesares sønn igjen, også ved navn Luigi, drevet bedriften. Han samarbeider i dag med sine sønner. Kvaliteten og kunnskapen gjenspeiler i en vinprodusent i fjerde generasjon med sterke familiebånd.

Andrea Cecchi
Andrea Cecchi ble i 1993 sjef for produksjon, ønologi, vinifikasjon og inkjøp for hele Cecchi-gruppen. Andrea studerte i Firenze på the Technical Agrarian Institute og the faculty of Agrarian Sciences. På Piacenza tok han MASTER POST LAUREAM i ønologi, og han gikk ut med høyeste karakter med sin oppgave "The use of the cork within the modern enological industry".

Etter dette har han arbeidet blant annet som aktiv rådgiver innen Consorzio del Marchio Storico del Chianti Classico and Confagricoltura (Union of Agricultures of the Province of Siena). Han har også rukket å inneha positionen Vice President of the Vernaccia-Consortium.

Andrea har alltid vært engasjert i familiens eiendom, Casa Vinicola Luigi Cecchi e Figli samt familiens andre vinmarker.
Les mer om Cecchi her .

Winemaker Andrea Cecchi og eksportsjef Riccardo Francesconi presenterer følgende viner:
● Vernaccia di San Gimignano 2001 DOCG
Castel del Montaúto
(Ikke tilgjengelig i Norge)
Farge og duft: Elegant, gyldengul farge. Vinøs bouquet med lang, typperiktig nese og tørket frukt.
Smak: Full av smak med moden frukt og kryddrer, eik. Bra syre som er vel integrert med strukturen og frukten. Serveres ved 14-16 grader.
 
Litorale Vermentino di Maremma 2004
(Nyhet i mai - pris kr. 124,90)
Farge og duft: Lys strågul farge. Fruktig duft med innslag av litchi. Frisk, fruktig vin med lang, deilig ettersmak.
Mat: Passer veldig godt til retter av skalldyr, fisk og lyst kjøtt.
 
Farge og duft: Klar rubinrød farge. Duft av modne kirsebær og mandler. Delikat smaksrikk og saftig vin med god friskhet.
Mat: Passer til pizza, pastaretter med kjøttsaus, lettere kjøttretter og koldtbord.
Farge og duft: Klar rubinrød farge. Duft av skogsbær og noe krydder. Frisk og elegant smak med innslag av bær og med svakt bitter avslutning.
Mat: Passer til pastaretter, pizza og småvilt samt til grillet kjøtt.
Farge og duft: Dyp rød farge. Duft med innslag av mørke bær og krydder. Fyldig vin med smak av moreller, noe eikepreg og krydder. Lang balansert ettersmak.
Mat: Passer til retter av lam, vilt og fugl samt smaksrike oster.
Decanter: 5 stjerner
Farge og duft: Dyp rød farge. Duft av modne røde og mørke bær med eikepreg. Kraftig smak av modne bær og krydder. Lang og kraftig ettersmak.
Mat: Passer til retter av lam, vilt og til modne oster.
Wine Spectator: 92 poeng: "Dark and very rich on the nose, with chocolate, berry and currant. Full-bodied, with very velvety tannins and a long finish. Big and rich. Sangiovese from the Spargolo wineyard. Impressive. Best after 2006." (februar 2005).
Valrose Morellino di Scansano DOC
(Ikke i salg på polet - pris kr. 150,-)
Farge og duft: Dyp rød farge mot lilla. Fruktmetted og rik nese med innslag av modne kirsebær og en elegant finish. Myk og behagelig på tungen med bra struktur og velbalanserte tanniner.
Mat: Perfekt til Tortelli Maremmani, en rett som er typisk i Toscana, samt til ost. Til tross for sin komplexe struktur er den perfekt et helt måltid igjennom. Server ved rundt 16 grader.
La Mora Morellini di Scansano
(Ikke i salg på polet - pris kr. 150,-)
Farge og duft: Intense rubinrød farge med sterke violette innslag og druetypsik intens men elegant nese av solbær. I munnen er denne vinen tørr med fantastisk lengde og enlett tanninmetted finish.
Mat: Fantastisk vin til kjøttbaserte retter men går også veldig bra å drikke gjennom hele måltidet.
UNO Sagrantino di Montefalco DOCG
(Ikke i salg på polet - pris kr. 250,-)
Farge og dust: Intens rubinrød farge med lilla innslag. Den delikat druepregete aromaen før tanken til vilde solbær, plommer, kaffe, vanilje, ær ogmed en serie av komplekse sensasjoner i perfekt balanse. Smaken er tørr, sterkt konsentrert med bra struktur. Tanniner som etter hvert utvikler seg til en myk og følsom eleganse og dermed viser tiden og karakteren som har skapet den sterke personligheten i denne vinen.
Mat: Perfekt til kraftige kjøttretter og gode oster.

Smakingen er nå avholdt

Tid: 9. mai 2005 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen,
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Kurset varer til ca. kl. 21:00

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 090505 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 06.05.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen