Lammestek med ansjospesto

Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 125 grader og lag ansjospesto etter oppskriften nedenfor.
Krydre låret med salt og pepper. Avpass saltmengden etter smaken på pestoen. Dekk låret med ansjospesto.
Lag små snitt i kjøttet med en spiss kniv og stikk rosmarinstilkene i kjøttet.
Sett i steketermometer i den tykkeste delen av steken og stek til termometeret viser ønsket temperatur. Ved 65 grader er kjøttet rosastekt, ved 70 grader er kjøttet gjennomstekt.
La steken hvile 10-15 minutter før oppskjæring (kjernetemperaturen øker da med ca 5 grader).
Server stekte poteter eller potetgrateng ved siden av, samt en frisk grønn salat eller ratatouille.
Rens og del hvitløken i mindre biter.
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
-
90 POENG
-
91 POENG
Ratatouille

Fremgangsmåte
Rens og del løken i båter, paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløken.
Ha olje i en kjele og tilsett hvitløken. La den surre litt før du tilsetter grønnsakene. Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i ca. 15 minutter.
Smak ratatouillen til med urtekrydder, salt og pepper og server med kokt ris og nybakt brød ved siden av.
Lag noen av disse lekre grønnsaksrettene
Tips: Denne franske grønnsaksretten er nydelig på egenhånd eller passer utmerket som tilbehør til grillmat, alle former kjøtt og gjerne også fisk.