Pannekaker finnes over hele kloden - fra tykke, bastante middagspannekaker til kaker så tynne at du nesten kan se igjennom dem. Forrett, hovedrett eller dessert - mel, melk og egg er hovedingrediensene i røren. Jo mer egg du bruker, desto tynnere kan du steke kakene. Det er eggene som binder pannekakerøren sammen, og er selve tryllemiddelet i matlagingen.
Ellers kan vi gjerne bruke sammalt mel, det gjelder ikke minst hvis vi skal lage middagspannekaker med for eksempel kjøttfyll. Kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt og bær - mulighetene er grenseløse i dobbelt forstand. Pannekaker er også en fin mulighet til å sette spiss på restemat og de appellerer i høyeste grad til oppfinnsomhet.
Og serveringen behøver så menn ikke være kjedelig. Foruten å servere dem én og én som rulader eller brettet som kvartsirkler kan de legges oppå hverandre i ønskede stabler og skjæres gjennom i stykker på bløtkakevis. Vi behøver jo ikke å overdrive i forsøk på å nå de store høyder. Tilpass høyden etter det du har hatt imellom slik at det siden blir mulighet til å skjære gjennom lekkeriene.
På de neste sidene finner du mange fristende oppskrifter med pannekaker i høysetet
Grønne pannekaker med wokede grønnsaker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha mel og en klype salt i en bolle og spe med halvparten av melken. Visp godt. Tilsett eggene og 1,5 del melk. Visp til jevn røre. Kjør spinat og resten av melken i en blender. Ha i røren. Rør godt. La røren svelle i ca. 10 minutter.
Del opp alle grønnsakene i forholdsvis små biter eller strimler. Wok grønnsakene og gresskarkjernene i litt olje i en stor stekepanne i noen minutter. Legg på godt med grønnsaker og smuldret fetaost på pannekakene og rull dem sammen.
Tips:
Vil du ha ekstra sterk smak på grønnsakene kan du gjerne tilsette litt hakket rød chili.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Crabilis Vermentino 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 119,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Angiolino Maule Masieri 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 229,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
7 Fjell Fløien IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Hexamer Riesling vom roten Sandstein
Tyskland
Volum: 3.000 Pris: 444,90 Bestillingsutvalget
Fylte pannekaker med fiken og blåmuggost
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok opp fløten. Tilsett osten og rør til den er løst opp. Ha poteter, sopp, bacon og grovhakkete friske urter i sausen. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Legg sausen på midten av hver pannekake. Brett inn flikene som på bildet. Legg på tallerkener eller på et serveringsfat. Pynt med fersk fiken. Server med grønn salat .
Tips:
Til pannekaker med salt fyll er det godt med grove pannekaker. Om du vil ha sukker i dem, er opp til deg.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Boon Mariage Parfait Geuze 2017
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 68,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Eiker Saison du Framboise 2016
Norge
Volum: 0.330 Pris: 59,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Weiser-Künstler Wolfer Sonnenlay Riesling Kabinett 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 260,20 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Geil Riesling Feinherb
Tyskland
Volum: 3.000 Pris: 449,80 Bestillingsutvalget
Pannekaker med variasjoner
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland mel og salt. Spe med melk og visp så røren blir glatt. Visp eggene inn i røren. La røren svelle ca. 15 minutter. Bland i smeltet smør. Stek tynne pannekaker.
Rømme: Sammen med bær eller syltetøy smaker det ekstra godt med rømme til pannekakene.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Bolognesefylte pannekaker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland sammen ingrediensene til pannekakerøra. Ha i mel og salt først og visp inn melken til en jevn og glatt røre. Rør inn eggene tilslutt. La røra svelle i ca. 30 minutter.
Lag Bolognese og ostesaus som anvist nedenfor.
Lag litt tykke pannekaker som stekes på middels varm panne. Fordel Bolognese på pannekakene og rull dem sammen. Legg over på et ildfast fat. Hell over ostesausen og dryss over revet ost. Gratiner under grillen til osten har smeltet og blitt gyllen.
Tips: Skal sausen brukes som pizzafyll f. eks. i Calzone, bør sausen koke litt lengre, slik at mer væske fordamper og fyllet blir \"tørrere\".
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Kai Nordrum
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Antoniolo Bricco Lorella Rosato 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 198,40 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Principiano Dosset 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 175,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Baladin Super Bitter
Italia
Volum: 0.330 Pris: 59,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Kinn Uår
Norge
Volum: 0.750 Pris: 96,00 Bestillingsutvalget
Pannekaker med epler og bacon
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Aperiti
Fremgangsmåte
Visp sammen mel, melk, egg og salt. La røren svelle minst 10 minutter.
Stek baconet og fres eplene i baonfettet.
Stek fire tykke pannekaker på begge sider. Fordel bacon og epler på pannekakene.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: Esten Borgos
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Nøgne Ø Tiger Tripel
Norge
Volum: 0.500 Pris: 58,50 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Bonterra Chardonnay 2019
USA
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Früh Kölsch
Tyskland
Volum: 0.500 Pris: 56,20 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Marc Kreydenweiss Crémant d'Alsace
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 291,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Haandbryggeriet Earthkveik
Norge
Volum: 0.330 Pris: 62,50 Bestillingsutvalget
Sopp-og grønnsakscrepes
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Crêpes er fint å ha på lur til en lett lunch eller kveldskos. Alt kan forberedes i god tid, bare vent med gratineringen.
I stekeovnen: 250 grader C, ca. 10 minutter
Stek pannekakene. Oppskriften gir 8 stk. Grovhakk soppen, skjær squash og aubergin i terninger og hakk rødløken. Stek alt lett ca. 5 minutter i smør. Rør inn rømmen og osten og smak til med salt og pepper. Fordel fyllet på pannekakene og rull dem sammen. Legg dem med skjøten ned i en smurt ildfast form. Strø over resten av osten.
Gratiner crêpes rett før servering.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: IrKiev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Nøgne Ø Pale Ale
Norge
Volum: 0.500 Pris: 48,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Charles Heidsieck Brut Réserve
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 469,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Duvel
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 54,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Hugel Classic Pinot Gris 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 246,50 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Timmermans Oude Gueuze
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 89,90 Bestillingsutvalget -
Camille Savès Bouzy Grand Cru 2015
Frankrike
Volum: 1.500 Pris: 896,00 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Stekar Kuisko 2015
Slovenia
Volum: 0.750 Pris: 375,40 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Ampeau Bourgogne Blanc 2000
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 369,00 Bestillingsutvalget -
Roger Manceaux Cuvée de Réserve Brut
Frankrike
Volum: 0.380 Pris: 158,50 Basisutvalget
Pannekaker med grønnsaker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
a
Fremgangsmåte
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.
Stek tynne pannekaker på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden.
Skjær grønnsakene opp som til wok og fres dem raskt i olje til de er så vidt møre. Fyll hver pannekake med grønnsakblandingen og brett sammen. Server dem straks.
Denne oppskriften gir ca. 16 pannekaker.
Tips:
Med litt iskrem liggende får du jubler barna hvis du serverer de siste pannekakene med is.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 Poeng
Villa Wolf Wachenheimer Riesling 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
The Bruery Terreux Saison Rue
USA
Volum: 0.750 Pris: 169,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Lindheim Farmer's Reserve Stikkelsbær
Norge
Volum: 0.380 Pris: 125,00 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Joh. Bapt. Schäfer Burg Layer Schlossberg Riesling Trocken
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 299,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Enderle & Moll Weissburgunder Muschelkalk 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 319,60 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Gindl Flora 2019
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 289,40 Bestillingsutvalget
Luftig ovnspannekake
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Stek terninger av flesk i en langpanne i ca. 10 minutter ved 220 °C. Bland inn hakket løk.
Visp sammen de andre ingrediensene og fyll røren over fleske- og løkbitene.
Stek videre i ca. 15 minutter eller til pannekaken er gjennomstekt og lys gulbrun.
Server straks med en salat ved siden av.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: frase
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Früh Kölsch
Tyskland
Volum: 0.500 Pris: 56,20 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
E. C. Dahls Bolt IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 40,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Peter & Paul Pet Nat 2018
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 214,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Haandbryggeriet Earthkveik
Norge
Volum: 0.330 Pris: 62,50 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Clos Pons Flocs Cava Reserva
Spania
Volum: 0.750 Pris: 165,70 Bestillingsutvalget
Blinis
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rør ut gjæren i 1½ dl lunken melk og tilsett melet. La røren heve ca. ½ time. Tilsett resten av melken, salt, egg og smeltet smør.
Stek blinisene i en liten stekepanne. Legg dem i stabel etter hvert som de blir ferdige.
De serveres kalde eller varme, med rømme, kaviar eller lodderogn og finklippet gressløk eller løk.
Blinis er en type pannekaker, men de er ikke søte. Benyttes på lik linje med wraps. Smaker aldeles utmerket sammen med de ingrediensene vi tipser deg om i oppskriften.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: margouillatphotos
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Tissot Cuvée Indigène
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 379,90 Bestillingsutvalget -
80 Poeng
Dopff & Irion Crémant d'Alsace Brut 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 194,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Casa Belfi Colfòndo Anfora
Italia
Volum: 1.500 Pris: 459,90 Bestillingsutvalget -
94 Poeng
Vincent Couche Chardonnay de Montgueux
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 510,00 Bestillingsutvalget
Kokospannekaker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland rismel, salt og sukker. Tilsett halvparten av kokosmelken og rør til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og visp inn eggene. Ha i kokosmassen. La røren svelle ca. 15 minutter.
Stek tynne pannekaker. Rull dem sammen og server dem varme eller romtempererte med tropiske frukter eller litt kokosmassedryss eller andre ristete nøtter og kanskje karamellsaus ved servering.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: GMVozd
Crêpes Suzette - pannekaker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle ca. 1/2 time. Stek så tynne pannekaker som mulig.
Smelt smøret i en panne. Rør sammen eggeplommer, melis, appelsin- og sitronsaft. Hell sausen i pannen, legg i pannekakene og la dem bli varme. Stenk over brennevin, la det bli varmt og tenn på.
Gjør dette med gjestene som tilskuere. Pynt med appelsin-/sitronskall.
Tips:
Om du ikke har Cointreau, kan du bruke en annen appelsinlikør.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: Br_Monico
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 Poeng
Grand Marnier Cordon Rouge
Frankrike
Volum: 0.700 Pris: 499,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Dom. de La Rectorie Banyuls 2015
Frankrike
Volum: 0.500 Pris: 279,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Lackner Tinnacher Morillon Beerenauslese 2009
Østerrike
Volum: 0.380 Pris: 279,90 Bestillingsutvalget
Hotcakes
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland mel, sukker, bakepulver og salt. Tilsett halvparten av melken og eggene og visp til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken. La røren svelle ca. 15 minutter. Stek litt tykke, små pannekaker.
Server dem med lønnesirup.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: warrengoldswain
Drikke som passer til denne oppskriften