Alle elsker pannekaker, og her er de du skal lage neste gang

De beste pannekakeoppskriftene

(Bilde: NoirChocolate)

Pannekaker finnes over hele kloden - fra tykke, bastante middagspannekaker til kaker så tynne at du nesten kan se igjennom dem. Forrett, hovedrett eller dessert - mel, melk og egg er hovedingrediensene i røren. Jo mer egg du bruker, desto tynnere kan du steke kakene. Det er eggene som binder pannekakerøren sammen, og er selve tryllemiddelet i matlagingen.

Ellers kan vi gjerne bruke sammalt mel, det gjelder ikke minst hvis vi skal lage middagspannekaker med for eksempel kjøttfyll. Kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt og bær - mulighetene er grenseløse i dobbelt forstand. Pannekaker er også en fin mulighet til å sette spiss på restemat og de appellerer i høyeste grad til oppfinnsomhet.

Og serveringen behøver så menn ikke være kjedelig. Foruten å servere dem én og én som rulader eller brettet som kvartsirkler kan de legges oppå hverandre i ønskede stabler og skjæres gjennom i stykker på bløtkakevis. Vi behøver jo ikke å overdrive i forsøk på å nå de store høyder. Tilpass høyden etter det du har hatt imellom slik at det siden blir mulighet til å skjære gjennom lekkeriene.

På de neste sidene finner du mange fristende oppskrifter med pannekaker i høysetet

Grønne pannekaker med wokede grønnsaker

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

5 dl
4 stk
1 stk
spinat, fersk
stk
Grønnsaker til woking
1 stk
0.5 stk
0.5 stk

Fremgangsmåte

Ha mel og en klype salt i en bolle og spe med halvparten av melken. Visp godt. Tilsett eggene og 1,5 del melk. Visp til jevn røre. Kjør spinat og resten av melken i en blender. Ha i røren. Rør godt. La røren svelle i ca. 10 minutter.

Del opp alle grønnsakene i forholdsvis små biter eller strimler. Wok grønnsakene og gresskarkjernene i litt olje i en stor stekepanne i noen minutter. Legg på godt med grønnsaker og smuldret fetaost på pannekakene og rull dem sammen.

Tips:
Vil du ha ekstra sterk smak på grønnsakene kan du gjerne tilsette litt hakket rød chili. 

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Fylte pannekaker med fiken og blåmuggost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

2 stk
4.5 dl
0.5 ts
0.25 ts
Fyll
4 stk

Fremgangsmåte

Pannekaker:
Pisk eggene lett. Tilsett melk og hvetemel vekselvis. Bland godt. Ha i salt, pepper og smør. Bruk en stor stekepanne samt relativt sterk varme og stek tynne pannekaker. Hold dem varme.     

Fyllet:
Kok potetene. Avkjøl og skrell dem og kutt deretter i skiver. Skjær baconskivene i strimler og sprøstek dem. Ta dem ut og legg på kjøkkenpapir. Hell bort fettet og ha olje i pannen. Stek sjalottløken til den er myk. Smak til med salt og pepper.

Kok opp fløten. Tilsett osten og rør til den er løst opp. Ha poteter, sopp, bacon og grovhakkete friske urter i sausen. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Legg sausen på midten av hver pannekake. Brett inn flikene som på bildet. Legg på tallerkener eller på et serveringsfat. Pynt med fersk fiken. Server med grønn salat .

Tips: 
Til pannekaker med salt fyll er det godt med grove pannekaker. Om du vil ha sukker i dem, er opp til deg.

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pannekaker med variasjoner

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

2.5 dl
0.5 ts
6 dl
3 stk

Fremgangsmåte

Bland mel og salt. Spe med melk og visp så røren blir glatt. Visp eggene inn i røren. La røren svelle ca. 15 minutter. Bland i smeltet smør. Stek tynne pannekaker.

Søtt fyll:
Varier pannekakene med følgende fyll eller tilbehør:
Bær: Blåbær, jordbær, bringebær, solbær eller tyttebær (rørte eller syltetøy).

Rømme: Sammen med bær eller syltetøy smaker det ekstra godt med rømme til pannekakene.

Salt fyll: 
Grønnsakstuing: Hvit saus med grønnsakblanding.
Skalldyrstuing: Hvit saus med blåskjell, reker eller krabbe og asparges.
Soppstuing: Hvit saus med sopp og litt løk.
Skinke-purrestuing: Hvit saus med skinke og finsnittet purre. Legg stuingen på pannekakene og rull sammen. Legg pannekakene i ildfast form - dryss på revet ost og gratiner i ovn ved 275 grader C ca. 10 minutter eller til alt er gjennomvarmt og osten er gyllen.
 
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Bolognesefylte pannekaker

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til pannekakerøra. Ha i mel og salt først og visp inn melken til en jevn og glatt røre. Rør inn eggene tilslutt. La røra svelle i ca. 30 minutter.

Lag Bolognese og ostesaus som anvist nedenfor.

Lag litt tykke pannekaker som stekes på middels varm panne. Fordel Bolognese på pannekakene og rull dem sammen. Legg over på et ildfast fat. Hell over ostesausen og dryss over revet ost. Gratiner under grillen til osten har smeltet og blitt gyllen.

Bolognese:
Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.

Tips: Skal sausen brukes som pizzafyll f. eks. i Calzone, bør sausen koke litt lengre, slik at mer væske fordamper og fyllet blir \"tørrere\".

Ostesaus:
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha permesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Kai Nordrum

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sopp-og grønnsakscrepes

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

 
 
1 stk
1 ss
Gratinering:
Tilbehør:

Fremgangsmåte

Crêpes er fint å ha på lur til en lett lunch eller kveldskos. Alt kan forberedes i god tid, bare vent med gratineringen.

I stekeovnen: 250 grader C, ca. 10 minutter

Stek pannekakene. Oppskriften gir 8 stk. Grovhakk soppen, skjær squash og aubergin i terninger og hakk rødløken. Stek alt lett ca. 5 minutter i smør. Rør inn rømmen og osten og smak til med salt og pepper. Fordel fyllet på pannekakene og rull dem sammen. Legg dem med skjøten ned i en smurt ildfast form. Strø over resten av osten.

Gratiner crêpes rett før servering.

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: IrKiev

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pannekaker med grønnsaker

Fremgangsmåte

Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.

Stek tynne pannekaker på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden.

Skjær grønnsakene opp som til wok og fres dem raskt i olje til de er så vidt møre. Fyll hver pannekake med grønnsakblandingen og brett sammen. Server dem straks.

Denne oppskriften gir ca. 16 pannekaker.

Tips:
Med litt iskrem liggende får du jubler barna hvis du serverer de siste pannekakene med is.

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Luftig ovnspannekake

 

Blinis

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.25 stk
3 dl
0.5 ts
4 stk
100 g

Fremgangsmåte

Rør ut gjæren i 1½ dl lunken melk og tilsett melet. La røren heve ca. ½ time. Tilsett resten av melken, salt, egg og smeltet smør.

Stek blinisene i en liten stekepanne. Legg dem i stabel etter hvert som de blir ferdige.

De serveres kalde eller varme, med rømme, kaviar eller lodderogn og finklippet gressløk eller løk.

Blinis er en type pannekaker, men de er ikke søte. Benyttes på lik linje med wraps. Smaker aldeles utmerket sammen med de ingrediensene vi tipser deg om i oppskriften.

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: margouillatphotos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kokospannekaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 ts
100 g
6 stk

Fremgangsmåte

Bland rismel, salt og sukker. Tilsett halvparten av kokosmelken og rør til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og visp inn eggene. Ha i kokosmassen. La røren svelle ca. 15 minutter.

Stek tynne pannekaker. Rull dem sammen og server dem varme eller romtempererte med tropiske frukter eller litt kokosmassedryss eller andre ristete nøtter og kanskje karamellsaus ved servering. 

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Foto: GMVozd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Crêpes Suzette - pannekaker

Fremgangsmåte

Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle ca. 1/2 time. Stek så tynne pannekaker som mulig.

Smelt smøret i en panne. Rør sammen eggeplommer, melis, appelsin- og sitronsaft. Hell sausen i pannen, legg i pannekakene og la dem bli varme. Stenk over brennevin, la det bli varmt og tenn på.

Gjør dette med gjestene som tilskuere. Pynt med appelsin-/sitronskall.

Tips:
Om du ikke har Cointreau, kan du bruke en annen appelsinlikør.

 

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Br_Monico

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hotcakes

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

0.5 ts
3 dl
4 stk

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, bakepulver og salt. Tilsett halvparten av melken og eggene og visp til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken. La røren svelle ca. 15 minutter. Stek litt tykke, små pannekaker.

Server dem med lønnesirup.

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: warrengoldswain

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen