Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Alle følger Hellstrøm ut døra

Samtlige ansatte på Bagatelle har sagt opp. Denne saken har ingen ting i media å gjøre sier Underthun ved Feinschmecker.
Redaksjonen
07 Desember 2009 - 20:57

De ansatte fikk tilbud om å gå med én måneds oppsigelsestid om de ønsket det, skriver Dagens Næringsliv (DN).  Samtlige av de ca 20 som arbeider der skal ha takket ja til tilbudet.
 
Ikke vanskelig med ny jobb
 
- Vi som jobber her er som en stor familie. Når selve kjernen forsvinner, er det naturlig at alle andre også går, sier restaurantsjef Niklas Johansson, som har vært der i tre og et halvt år, til DN.
 
Vinansvarlig Mads Kleppe mener at de som arbeider på restauranten er ambisiøse, og neppe vil ha store problemer med å finne seg en annen jobb i bransjen.
 
- Bagatelle har vært en ledestjerne som unge kokker har siktet mot. Det er utrolig trist at institusjonen forsvinner, sier han til DN.
 
Kjøkkenets ansikt
 
Alle de aktørene i bransjen E24 har snakket med mener det vil være nær umulig å skulle fortsette driften ved Bagatelle som om ingenting har skjedd.
 
- Eyvind Hellstrøm er Bagatelle. Rent teoretisk kan man selvfølgelig fortsette med ny daglig leder, men Hellstrøm har vært kjøkkenets ansikt utad, sa Nicolas Blomgren Facchin, daglig leder ved Oslo-restauranten Le Canard, til E24 på lørdag.
 
Omsetningssvikt
 
I høst varslet Hellstrøm at han hadde begynt å bli lei av Bagatelle, og neppe kom til å være der om fem år. Det skulle gå adskillig kortere tid enn som så før han forsvant. Ifølge Hellstrøm selv skyldes avgangen en konflikt med eieren, milliardæren Christen Sveaas.
 
Bagatelle opplevde en omsetningssvikt på 20 prosent i 2008. Dermed gikk den fra 2 millioner kroner i driftsresultat for 2007, til et underskudd på 1,3 millioner i fjor.
 
- Restauranter i vår klasse vil aldri tjene de store pengene. Det er veldig kostnadskrevende å drive på dette nivået. Jeg gjør det ikke for pengene, men for kjærligheten til mat, sa Hellstrøm i kommentar til underskuddet i høst.
 
Burde ryddet opp på bakrommet
 
Daglig leder Lars Erik Underthun ved Spisestedet Feinschmecker synes ikke Hellstrøms oppsigelse har noe i media å gjøre:
 
- Jeg mener at Hellstrøm, som er en høyt profilert mediaperson, burde ryddet opp i dette på bakrommet med eieren, og så gått ut i media, sier Underthun til Nettavisen. Han sikter til at Hellstrøm sendte oppsigelsen til DN.
 
- Det er tullete! Saken har to sider, det er jeg sikker på. Fremgangsmåten til Hellstrøm gjør at eier Christen Sveaas blir sittende vingeklippet tilbake. Det liker jeg ikke, sier han.
 
Underthun ser ingen grunn til at vi skal gråte over utfallet av denne saken.
 
- Det er naturlig konsekvens av prosessen, sier Underthun - som ikke vil kommentere hva han tror skjer med Bagatelle videre.
 
Men ikke alle er enige med Underthun:
 
Vi trenger Bagatelle
 
- Det som skjer, er veldig trist. Vi trenger en restaurant av dette kaliber, det er viktig for alle andre stjernerestauranter. Det er viktig for å motivere oss videre, sier daglig leder Nicolas Blomgren Facchin hos Le Canard til Nettavisen.
 
Le Canard er en av fem restauranter i Oslo-området som har én stjerne i Michelin-guiden.
 
- Det er synd for Norges restaurantscene, men vi får håpe det kommer noe godt ut av det - at Eyvind starter opp igjen, sier Blomgren til Nettavisen.
 
Kjøkkensjef Bent Stiansen ved Statholdergaarden er helt enig:
 
Kun tapere
 
- Dette er kjempetrist og en stor tragedie, sier Stiansen til Nettavisen.
 
Han var første nordmann som vant Bocuse d'or i 1993.
 
Eier Bjørn Svensson ved Restaurant Oscarsgate, som også har en Michelin-stjerne, synes dette er trist:
 
- Dette tok oss alle litt på sengen. Hellstrøm er jo gudfaren, sier Svensson til Nettavisen.

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her