Apéritif inviterer til Norges største vinmesse

Søndag 24. august i Oslo Spektrum åpner Norges til nå desidert største vinmesse der du kan smake flere tusen forskjellige viner og møte produsenter fra hele verden representert ved 40 utstillere. Og selvfølgelig er det Apéritif som arrangerer All ver
Redaksjonen
22 August 2003 - 13:27

Aldri tidligere er det arrangert en større vinmesse i Norge. Når dørene åpnes klokken 13.00 den 24. august, kan du velge å vrake blant flere tusen forskjellige produkter og smake deg frem til dine favoritter. Siden Vinmonopolet akkurat på det tidspunktet slipper nye produkter, vil Aperitif selvfølgelig gi deg riklig anledning til å smake på godbitene. Som leser av Apéritifs nyhetsbrev får du en hyggelig rabatt, og betaler derfor kun 100 kroner for muligheten til å smake på 10 viner. Alt du trenger å gjøre er å ta med deg en utskrift av nyhetsbrevet vi sender i forkant av messen. Dersom du ennå ikke abonnerer på vårt ukentlige nyhetsbrev finner du påmeldingsmuligheter for dette nedenfor denne artikkelen.

40 utstillere står klar til å vise deg sine produkter og gi deg en grundig orientering hvis du ønsker det. Du vil også møte produsenter fra hele vinverdenen som mer enn gjerne vil øse av sin lokalkunnskap. Dette er vinmessen både for den som kan en del om vin og for den som nylig har oppdaget at vin er noe langt mer enn alkohol.

Har du lyst til å lære mer om det å smake vin, kan du delta på kurset Lær å smake vin med Toralf Bølgen. Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker og aktuell med boken Bølgens vin, en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne dagen lærer han deg og viser deg i praksis hvordan smake vin og hvordan lettere gjenkjenne ulike druer og vintyper.

Du kan også følge finalen i Nordisk mesterskap for vinkelnere. En spennende finale der deltakerne skal blindsmake både vin og brennevin, besvare spørsmål og servere på scenen.

Program under vinmessen

Vinkurs
Vi følger opp suksessen fra Apéritif
17.00 - 18.00 Lær å smake vin med Toralf Bølgen
18.30 - 19.30 Lær å smake vin med Toralf Bølgen
 
Nordisk Mesterskap for Vinkelnere
14.00 Finale Nordisk Mesterskap for Vinkelnere
18.00 Du kan prøve deg i blindsmaking
19.00 Nordisk mester kåres

Norges beste vinkart og barmeny
19.15 Norges beste vinkart og barmeny kåres
 
Praktisk informasjon
Inngangsbilletten koster kr. 150 (kr 100 for deg som leser nyhetsbrevet) og inkluderer et bonghefte som gir deg 10 smaksprøver. Flere bonger kan du kjøpe i messeområdet. Bonger du ikke bruker kan du veksle inn i kontanter.
Smakeglass kr. 50 pr. stk. Leverer du glasset tilbake, refunderer vi 30 kroner.

NB!:
Det er ingen forhåndspåmelding - billetter selges ved inngangen.
Aldersgrense: 20 år.

Åpningstid 13.00 - 21.00

Mandag 25. og tirsdag 26. august arrangeres Norwegian Wine Xpo som er en lukket fagmesse for ansatte i hotell- og restaurantbransjen og vin- og brennevinsbransjen. Det er VBF (Vin- og brennevinsleverandørenes forening) som står bak messen.

Her kan du laste ned messeinvitasjonen (høyreklikk for å lagre)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her