Apéritif inviterer til Norges største vinmesse

Søndag 24. august i Oslo Spektrum åpner Norges til nå desidert største vinmesse der du kan smake flere tusen forskjellige viner og møte produsenter fra hele verden representert ved 40 utstillere. Og selvfølgelig er det Apéritif som arrangerer All ver
Redaksjonen
22 August 2003 - 13:27

Aldri tidligere er det arrangert en større vinmesse i Norge. Når dørene åpnes klokken 13.00 den 24. august, kan du velge å vrake blant flere tusen forskjellige produkter og smake deg frem til dine favoritter. Siden Vinmonopolet akkurat på det tidspunktet slipper nye produkter, vil Aperitif selvfølgelig gi deg riklig anledning til å smake på godbitene. Som leser av Apéritifs nyhetsbrev får du en hyggelig rabatt, og betaler derfor kun 100 kroner for muligheten til å smake på 10 viner. Alt du trenger å gjøre er å ta med deg en utskrift av nyhetsbrevet vi sender i forkant av messen. Dersom du ennå ikke abonnerer på vårt ukentlige nyhetsbrev finner du påmeldingsmuligheter for dette nedenfor denne artikkelen.

40 utstillere står klar til å vise deg sine produkter og gi deg en grundig orientering hvis du ønsker det. Du vil også møte produsenter fra hele vinverdenen som mer enn gjerne vil øse av sin lokalkunnskap. Dette er vinmessen både for den som kan en del om vin og for den som nylig har oppdaget at vin er noe langt mer enn alkohol.

Har du lyst til å lære mer om det å smake vin, kan du delta på kurset Lær å smake vin med Toralf Bølgen. Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker og aktuell med boken Bølgens vin, en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne dagen lærer han deg og viser deg i praksis hvordan smake vin og hvordan lettere gjenkjenne ulike druer og vintyper.

Du kan også følge finalen i Nordisk mesterskap for vinkelnere. En spennende finale der deltakerne skal blindsmake både vin og brennevin, besvare spørsmål og servere på scenen.

Program under vinmessen

Vinkurs
Vi følger opp suksessen fra Apéritif
17.00 - 18.00 Lær å smake vin med Toralf Bølgen
18.30 - 19.30 Lær å smake vin med Toralf Bølgen
 
Nordisk Mesterskap for Vinkelnere
14.00 Finale Nordisk Mesterskap for Vinkelnere
18.00 Du kan prøve deg i blindsmaking
19.00 Nordisk mester kåres

Norges beste vinkart og barmeny
19.15 Norges beste vinkart og barmeny kåres
 
Praktisk informasjon
Inngangsbilletten koster kr. 150 (kr 100 for deg som leser nyhetsbrevet) og inkluderer et bonghefte som gir deg 10 smaksprøver. Flere bonger kan du kjøpe i messeområdet. Bonger du ikke bruker kan du veksle inn i kontanter.
Smakeglass kr. 50 pr. stk. Leverer du glasset tilbake, refunderer vi 30 kroner.

NB!:
Det er ingen forhåndspåmelding - billetter selges ved inngangen.
Aldersgrense: 20 år.

Åpningstid 13.00 - 21.00

Mandag 25. og tirsdag 26. august arrangeres Norwegian Wine Xpo som er en lukket fagmesse for ansatte i hotell- og restaurantbransjen og vin- og brennevinsbransjen. Det er VBF (Vin- og brennevinsleverandørenes forening) som står bak messen.

Her kan du laste ned messeinvitasjonen (høyreklikk for å lagre)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her