Åpner Agra i Ålesund

Restaurant Cavatelli i Ålesund legger inn årene. Opp dukker Agra Ålesund.
Redaksjonen
04 August 2008 - 17:00

Det er ålesundrestauratøren Einar Søvik som har overtatt driften av Cavatelli. Nå er det klart for forandringer.
 
- I slutten av september vil det åpne en indisk restaurant i lokalene, sier Søvik.
 
Agra-avlegger
Restauranten blir en avlegger av spisestedet Agra på Aker Brygge i Oslo.
 
- De skal sende opp indiske kokker og servitører, og menyen blir en blåkopi av hva restauranten tilbyr i Oslo, kanskje med et litt lavere prisnivå, sier Søvik.
 
Cavatelli kommer til å ha åpent som normalt de neste ukene, men når sommersesongen er over, begynner forvandlingen.
 
- Vi er i planleggingsfasen om hvordan lokalene skal bygges om. Blant annet skal det jo inn en tandooriovn her, og indisk dekor, sier Søvik.
 
Han mener lokalene Cavatelli har er noen av det flotteste i Ålesund.
 
Gammel ide
Søvik fikk ideen om å starte en indisk restaurant for mange år siden.
 
- Jeg har sett på andre lokaler, men da jeg fikk nyss i at Cavatelli skulle legge inn årene, var jeg ikke i tvil, sier han.
 
Så mye erfaring med indisk mat har han ikke.
 
44 år
- Men etter 44 år i bransjen plukker man jo opp litt her og der, sier Søvik til Sunnmørsposten.
 
Han har blant annet drevet Fregatten, Toldboden og Cruise i Ålesund tidligere.
 
Søvik tror så absolutt at sunnmøringene er klare for indisk mat.
 
- Vi er blitt et reisende folkeslag, og undersøkelser jeg har gjort viser at svært mange etterlyser indisk mat på Sunnmøre. Etter at det ble kjent at jeg skal starte opp Agra, har jeg også fått svært mange positive tilbakemeldinger, sier Søvik.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her