Årets beste kokebok fra Hellstrøm

Årets beste kokebok fra Hellstrøm

Etter å ha vært nominert i alt fire ganger er det endelig Eyvind Hellstrøms tur til å stikke av med prisen for Beste norske kokebok.

Som navnet antyder har Eyvind Hellstrøm har hatt hjelp av den yngre garde med sin siste kokebok Hellstrøm Jr.

Det er hans 15 år gamle fadderbarn Elise Jacobsen Frigstad som sikrer at Hellstrøm kan notere seg nok en seier, nemlig årets beste norske kokebok.

- Det er litt morsomt å tenke på at det måtte en ung kvinne til for at Eyvind som er så kjent skulle vinne denne prisen, sier den unge forfatteren.

Les mer om årets finalister

Hellstrøm er ikke akkurat kjent for å ha greie på unger, men samarbeidet med Elise bærer preg av god kommunikasjon.

Derfor vant Hellstrøm

- Det var egentlig Elises ide og det allerede for et par år siden, forteller Hellstrøm som i produksjonsfasen for en gangs skyld ikke alltid fikk siste ordet:

- Elise satte ned foten for mange av forslagene mine, når hun mente at de var for vanskelige eller ikke passet. Det var også hun som overbeviste meg om at taco måtte være med. Men jeg ga meg ikke før det var skikkelig god taco, ler han og legger til:

- Dette er den tynneste kokeboka jeg har gitt ut, men med det viktigste budskapet. Nemlig å oppfordre ungdommer til å lage god mat. Det er ikke noe som gjør meg så glad som når jeg får henvendelser fra unge mennesker som følger mine programmer fordi de er opptatt av god mat.

Selv om antall oppskrifter er relativt få i Hellstrøm Jr. var det nok til å overbevise den faglig meget sterke juryen i Beste norske kokebok 2012 til at den fortjener årets pris foran 33 andre kokebøker:

«Aldri før har noen tatt små kokker så på alvor som det Eyvind Hellstrøm gjør med sin bok beregnet på kjøkkenets juniorer. Vår mest berømte kokk tar frem sine luneste sider.

Sammen med Elise, sitt fadderbarn på femten år, viser han hvordan ungdom kan tas på alvor i matveien.

Boken er på alle måter gjennomtenkt, med flott design og stor brukervennlighet. Først og fremst formidler den en reflektert holdning til mat, skikkelig mat, og forhåpentligvis når den frem til sin store, viktige målgruppe, ungdommen.

For det er barn og unge som skal få Norge inn i bedre matvaner.»

Etter Hellstrøms "dramatiske" sorti fra Bagatelle for snart tre år siden har han hatt stor suksess med både tv-konseptet Hellstrøm rydder opp og kokebokproduksjon.

Det er fjerde år på rad at Hellstrøm er nominert til Beste norske kokebok, men først denne gang at han overbeviste juryen 100 prosent.

Hellstrøm Jr. - 50 oppskrifter & mange gode tips
av Eyvind Hellstrøm
ISBN: 9788203390456
Veil. pris: kr 349,-

Les mer om boken og bestill her

Se oppskrift fra kokeboken her

Sterk faglig jury

Det er en meget sterk jury satt sammen fra flere matfaglige områder som har vurdert de enkelte bøkene i Beste Norske kokebok 2012.

Årets kokebokjury består av:

Aase E. Jacobsen , ansvarlig redaktør, Apéritif
Kjersti Ørgersen Hartmann , seksjonsleder, Norli Bokhandel
Knut Stene-Johansen , professor i litteratur ved UiO, forfatter og matskribent
Tommy R. Raanti , kokk med mangfoldig konkurransebakgrunn, nå kjøkkensjef på Gastronomisk Institutt som var vinner av fjorårets kokebokpris
Henry Notaker , kokebokhistoriker, forfatter og tidligere programleder i NRK
Per Borglund , redaktør, Mat fra Norge og innehaver av Norges største kokeboksamling

Norges Beste kokebok 2012 arrangeres av Apéritif i samarbeid med Norli.

Les om tidligere vinnere av prisen her

Foto: Stian Broch (Aschehoug), Birgit Kolboe

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen