Årets beste matprodukter

Årets beste matprodukter

Finalistene i Det Norske Måltid 2011, i kategoriene kjøtt, fisk og skalldyr, ost, frukt og grønt og frukt- og bærdrikk er nå klare.
Redaksjonen
05 Desember 2011 - 15:45

En nasjonal fagjury bestående av erfarne kjøkkensjefer har smakt og vurdert 49 unike råvarer og kvalitetsprodukter, som var nominert fra hver sin region. Tre finalister i hver kategori går videre til kåringen som sendes på TV 2 søndag 11. desember. Bent Stiansen fra Statholdergaarden og tidligere vinner av Bocuse d’Or, har ledet juryarbeidet. Med seg har han hatt (fv) Inge Johnsen fra Lian Restaurant, Jørn Lie fra Restaurant Gamle Raadhus og Grosch, Geir Magnus Svae fra Tyrifjord Hotel, Kari Innerå fra Cru vin & kjøkken og Ole Jonny Eikefjord fra Eik, Fjord og Eik Annen Etage. 

Finalistene i de fem kategoriene er:

ÅRETS KJØTTPRODUKT 2011

Gildes Santa Kristina skinke, Stange (Østpå)
Hjort flatbiff fra DalPro Gårdsmat, Hitra (Midti)
Livèche kyllingbryst, Indre Østfold (Østpå)

ÅRETS FISK- OG SKALLDYRPRODUKT 2011

Halvors tørrfiskfilet fra Halvors Tradisjonsfisk, Tromsø (Nordpå)
Kamskjell fra Seashell, Frøya (Midti)
Klippfisk Gran Reserva fra Jakob & Johan Dybvik, Ålesund (Midti)

ÅRETS OST 2011

Edel blå, godt modnet, fra Gangstad Gårdsysteri, Inderøy (Midti)
Kvit Undredal, vellagret, fra Undredal Stølsysteri, Undredal (Vestpå)
Rød Kjerringøy fra Kjerringøy gård, Kjerringøy (Nordpå)

ÅRETS FRUKT- OG GRØNTPRODUKT 2011

Gulløye fra Nord-Norge, Tromspotet, Silsand, Nordpå
Mandelpotet fra Auma Mandel, Alvdal, Østpå
Østby Asparges, Larvik, Sørpå

ÅRETS FRUKT- OG BÆRDRIKK 2011

Didrikk, bringebærdrikk fra Pyntebær, Verdal (Midti)
Eplemost av norske Aromaepler fra Bagstevold gård, Øvre Eiker (Sørpå)
Ringi, gårdspresset Gravenstein, fra Øvre Ringi gård, Slependen (Østpå)

I tillegg er egne juryer i aksjon for å finne fram til vinnere av Årets Nyskapning, Årets Øl, Årets Matgleder, og Det Norske Måltids Hederspris. Hvem som henter hjem priser – og til hvilken landsdel – får vi vite når finalen av Det Norske Måltid går på luften på TV 2 søndag 11. desember kl. 22.30.

Fakta om Det Norske Måltid
Næringsforeningen i Stavanger-regionen tok i 2008 initiativet til prosjektet Det Norske Måltid. Målet var å synliggjøre lokale og regionale råvarer, og derigjennom styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon. Stiftelsen Norsk Matkultur med Harald Osa i spissen er matfaglig koordinator og prosjektleder for prosjektet som i år en blitt en tv-serie. Formålet med tv-serien er å formidle matglede og kunnskap om norsk mat til hele Norges befolkning.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her