Årets Kake kåres i dag

I dag er det kakedag og kåring av Årets kake i Oslo.
Redaksjonen
08 April 2008 - 16:00

Arrangementet er åpent for publikum fra klokken 15.30 til 17.30.
 
Alle kakene som er påmeldt til Årets kake vil være utstilt. Kåring av Årets kake blir klokken 16.00. Etter kåringen kan man også få smake på konkurransekakene.
 
Etablerte kake-produserende bedrifter har blitt invitert til å delta i konkurransen. Kakene skal være fremstilt etter kjente håndverkstradisjoner og naturligvis med gode råvarer.
 
Fritt valg 
17. mai-kaken skal lages etter fritt valg og utforming. Hver skal kunne serveres til 10 personer med 60-80 gr pr person. Det er valgfri presentasjon av produktet. 
Bedømmingen
Det vil bli lagt vekt på rasjonell fremstillingsmetode, utseende og salgbarhet, nytenking, smak og kvalitet. Det gis ekstra poeng for godt helhetsinntrykket av kaken.
 
Nytenking
Er oppskriftssammensetningen annerledes eller satt sammen på en slik måte at den fremstår original og nytenkende, vil det gi ekstra poeng.
 
Salgbarhet
Transportvennlig for kunden, rasjonell fremstilling av kaken, form eller serveringsmetode vil bli vurdert.
 
Det blir anonym dømming. Dommerne skal ikke være kjent med hvem som har innlevert kake til konkurransen og kan heller ikke delta selv.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her