Matkurs og vinkurs

Vinkurs i Oslo 11. februar

Årets morsomste vinsmaking: Møt to italienske stjerneprodusenter og smak deres spennende viner

Årets morsomste vinsmaking: Møt to italienske stjerneprodusenter og smak deres spennende viner

Denne kvelden får vi besøk av to unge vinmakere fra Friuli og Piemonte som gjennom sin kjærlighet for naturlig produksjon skaper svært spennende og til dels unike viner. Du får smake 11 av dem.
Julie Helene Amundsen
01 Januar 2019 - 10:00

To meget interessante produsenter kommer til Oslo den 11. februar. Begge to dyrker vinene sine med en forkjærlighet for det naturlige og ekte. Du får smake tilsammen 11 viner fra produsentene som holder til i to forskjellige områder.

 

Segni di Langa holder til i Langhe i Piemonte, og vinmaker Gian Luca Colombo starter helt fra scratch i 2011 med en test batch på 1200 flasker. i 2012 fant han en meget gammel, men spennende vinåker med barbera i Magliano Alfiere og herfra startet eventyret. i 2014 fikk han sitt eget produksjonslokale. Nå produserer han meget lekre viner på pinot noir, barbera og nebbiolo. I likets med Villa Job er det her stort fokus på det naturlige og Gians viner er økologiske og spontangjæret. 

Her kan du lese mer om Segni di Langa 

 

Villa Job er drevet av Alessandro og Lavinia Job, og holder til i Pozzuolo del Friuli rett utenfor Udine, i den østlige delen av Friuli Grave. Alessandro jobbet tidligere inne business management, men snudde totalt når han fikk mulighet til å drive familiegården i 2015. All produksjon er økologisk sertifisert og etter biodynamiske prinsipper og vinene er ufiltrerte og spontangjæret, men andre ord naturlige viner - men ikke naturviner. 

Her kan du lese mer om Villa Job

Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Bla ned for å se kveldens viner

  Photographer: Giorgio Sandrone
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her