Årets NM-oppgave er klar

Norges Kokkemesteres Landsforening arrangerer det 19. norgesmesterskapet i Kokkekunst. Nå er oppgaven klar.
Redaksjonen
04 Februar 2008 - 21:40

Konkurransen foregår i Stavanger 30. juni. Vinneren blir Norges representant i Nordisk Mesterskap påfølgende år. Konkurransen er åpen for alle kokker med fagbrev og norsk statsborgerskap.
 
Deltagerne skal komponere en meny på tre retter til 12 personer av årets utvalgte råvarer.
 
Laks til forrett
Til forrett er det valgt hel laks på mellom tre og fire kilo, grønn asparges, baby leaves og reddiker.
 
Retten skal bestå av minst 60 prosent av hovedråvarer og det er et krav at minst to av grønnsakene skal være med
 
Lam til hovedrett
Hovedretten skal bestå av lammelår med hofteben, brissel og lever, sommerkål, kongeøsterssopp og vårgulrøtter.
 
Retten skal bestå av minst 60 prosent av hovedråvarer og det er et krav at minst to av grønnsakene og at ett av innmatsproduktene preger retten.
 
Jordbærdessert
Til desserten handler det om jordbær og et valgfritt TINE-produkt. Retten skal bestå av minst 60 prosent hovedråvarer. Valgfritt element er hvit valrhona.
 
Hovedråvarer og råvarer i henhold til oppgaveteksten blir utlevert på konkurransearenaen. Grønnsaker i henhold til oppgaveteksten kan deltakerne plukke selv hos BAMA Stavanger fra klokken 12.00 til 15.00 søndag 29. juni.
 
Valgfri Valrhona
For de som bruker hvit valrhona leveres dette på konkurransearenaen etter innmeldt behov. Alle andre råvarer skal deltagerne ta med seg selv. Deltakerne får refundert utlegg til råvarer på inntil 1 500 kroner. Krafter kan medtas. Grønnsaker og frukt utover hovedråvareliste kan skrelles og vaskes, men ikke tilberedes eller formes på noen måte.
 
Menyen sendes NM i Kokkekunst innen 8. mars 2008.
 
Deltagerne offentliggjøres og kontaktes i slutten av april 2008.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Retromat som er både hot og god
Dagens rett

Retromat som er både hot og god

Når kålruletter gis en asiatisk twist, blir de spesielt gode, som med denne feststemte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her