Årsmøte i DNVF

Den 14. oktober arrangerte Den Norske Vinkelnerforening sitt årsmøte. Dessverre med en svært begrenset andel medlemmer i salen i forhold til foreningens størrelse som pr dato teller 184 hoder.
Redaksjonen
21 Oktober 2000 - 21:50

Årsmøtet i år ble forskjøvet to uker i forhold til tradisjonen som sier første helg i oktober. Men det er ikke hele forklaringen på at oppslutningen er såpass liten. Smakingen fredag kveld måtte sågar avlyses.

Formannen Knut Aanonsen gikk gjennom siste periodes aktiviteter som innebærer mange konkurranser. Blant annet gjennomføringen av det første NM i regi av foreningen sist januar i Stavanger, samt deltakelse i Nordisk mesterskap for sommelierer på Island. Her deltok Jens Beisland i tillegg til Toralf Bølgen som jo er regjerende norgesmester. I Trophée Ruinart, det offisielle europamesterskapet, representerte Lasse Solum-Jønsson Norge. I oktober gikk altså sommelier-VM i Canada hvor Toralf Bølgen deltok.

Styret i foreningen sender dessuten en representant til ASIs (Association de la Sommelerie Internationale) møter, sist vår var det generalforsamlingen som gikk i Montreux. ASI har opprettet en egen internettside www.asi.com hvor vinkelnere kan finne relevant stoff forhåpentligvis også på engelsk.

Videre gjennomførte foreningen en vellykket studietur til Toscana for 16 medlemmer i mai. Turen til Rheingau ble avlyst på grunn av manglende interesse.

Foreningen sliter med økonomien først og fremst på grunn av manglende innbetaling av kontingenter fra medlemmene. Når det sendes ut purringer, bes medlemmene om å betale de så raskt som mulig.

Foreningens styre ser slik ut for neste periode: Knut Aanonsen (formann), Torleif Høyvik (kasserer), Turid Olsen (styremedlem), Remi Madsen (styremedlem), Henriette Batt (styremedlem), Mai Tjemsland (styremedlem) er ny og erstatter Cathinka Dege som trekker seg. Foreningen takker for flott innsats i de to årene Dege satt i styret. Foreningens sekretær er fortsatt Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Neste periodes aktiviteter er delvis på skissestadiet. NM 2001 går i Stavanger den 19. januar. Samtidig med messen Buffet 2001 som samler mange bransjefolk. Den nybakte norgesmester representerer landet i Nordisk i København 26. februar. Foreningen håper at så mange som mulig vil legge turen til kongens by siden vi trenger en aktiv heia-gjeng som kan konkurrere med svenskene.

Årsmøtet bifalt styrets forslag til studieturer neste år, Bordeaux og Andalucia (sherry). Den beste tiden for slike reiser er i følge medlemmene perioden mars-mai. Ønskene for år 2002 ble Scotland og Torino/Piemonte i anledning Slow Foods Salone del Gusto.

Styret inviterte medlemmene til å danne en nettredaksjon som skal sørge for aktivitet på foreningens nettider. Interessen fra de oppmøtte var laber, trolig fordi mange har skriveangst. Men Turid Olsen er kontaktperson i styret for de som måtte ønske å levere relevant stoff til sidene. Det kan være enten egenprodusert eller sitater du henter fra andre kilder, enten på nettet eller trykte medier. Bidrag sendes foreløpig til: aase.jacobsen@aperitif.no.

Smakegruppene som ble forsøkt etablert i Olso strandet etter to forsøk. Mens gruppene fungerer etter intensjonen i Stavanger. Årsmøtet samtykket i å blåse liv i ideen nok en gang og følgende datoer er fastsatt: 5. februar, 2. april, 3. september, 5. november. Hver gang kl. 19.00 på Restaurant Terra i Stortingsgaten. Separat invitasjon følger.

Årsmøtet ble avsluttet på Restaurant Terra med en svært velsmakende sjuretters middag og med til sammen 13 viner hvorav noen ble servert blindt som tradisjonen er:

Bollinger Special Cuvée

Kamskjell Carpaccio Mozzarellaputer -Riesling Reserve 1997 Weinbach -Torrisella 1998 Ricasoli -Tokay Pinot Gris 1998 Lucien Albrecht -Sauvignon Blanc 1999 Villa Maria

Grillet breiflabb med sopprisotto -Corton Charlemagne Grand Cru 1997 Juillot -Puligny Montrachet 1996 Domaine Leflaive -Langhe Rosso 1997 Vajra

Blodappelsinsorbet

Fasanbryst med fyldig kremsaus -Domaine d’Andezon 1998 Magnum -Ch. Langoa Barton 1989 -Volnay Hospices de Beaune Cuvée Blondeau 1998 Marc Colin

Innbakt chevre med rosinkompott -Passito Bianco Viviani

Terras Surprise -Niepoort Vintage 1997

Til kaffen. -Cuvée Anna VS

Neste årsmøte er planlagt til 5. – 6. oktober 2001.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Dagens rett

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her