Asparges Rolls Royce

Årets mest eksklusive nyhet på grøntfronten er, i følge Christer Arnesen i Augusta Arnesen AS, den grønne asparges som de er mektig stolt over å kunne tilby en liten gruppe restaurantkunder. Robert Blancs asparges koster for beste sortering kroner 280 bun
Redaksjonen
23 April 2001 - 01:00

- Dette er virkelig aspargesens Rolls Royce, ikke bare på grunn av smaken som ikke kan sammenlignes med noe annen asparges (den er søtere og mindre gressaktig, red. anm.), men også på grunn av måten den behandles på hos produsenten som behandler den med større kjærlighet enn sine barn, hevder han og fortsetter: - Robert Blanc selger sine asparges kun til verdens aller beste restauranter, og vi er som de eneste i Skandinavia dermed svært heldige som har fått til denne avtalen, noe som for øvrig kom i stand med god hjelp av Sonja Lee på Magma.

Produksjonen er svært liten, kun 8 tonn årlig. Til sammenligning kan det nevnes at den norske produksjonen var på 18 tonn og importen på 150 tonn i 1999. Sesongen for Blancs asparges er fra begynnelsen av mars til midten av mai måned. Kun perfekte eksemplarer plukkes, og de beste kvalitetene er det bare sjefen Jean-Pierre Blanc selv som har hånd om. Og hvis ikke værforholdene er optimale, blir det ikke høstet noe den dagen. Robert Blancs asparges er dermed den ferskeste importasparges som kommer til Norge siden den er tilgjengelig for de heldige kundene allerede to dager etter at de sto i den mineralrike avleiringsjorda langs elven Durance i Provence. Her er det perfekte forhold for aspargesproduksjon. Og Robert Blanc har dyrket asparges gjennom fem generasjoner, altså mer enn 100 år, i denne samme jorden.

Sortering av størrelse, både tykkelse og lengde, utføres med pinlig nøyaktighet og like manuelt som for 100 år siden. Les Bourgeoises er kremen med en diameter på minst 18 mm og deles videre inn i tre kategorier etter lengde. Disse tre størrelsene er dessuten oppkalt etter Robert Blancs døtre Danielle og Mireille samt Brigitte Bardot som en gang var den mest velskapte kvinne. Deretter kommer Les Demoiselles med en diameter på 16 mm  og de tynneste, Les Fillettes, er minst 10 mm. Kvalitet koster, en bunt av beste sortering leveres da også for kroner 280.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her