Australsk mat og vin i spennende kombinasjon

Australierne våger å tenke og gjøre annerledes, prøve nye smaker og kombinasjoner. Noe som har slått an internasjonalt. Nå er det din tur til å smake spennende mat fra "down under" - kombinert med 10 viner fra Lindemans.
Redaksjonen
01 September 2005 - 15:51

Australske viner har opparbeidet seg stor popularitet verden over. En ung australsk restaurantchef har uttalt "Vi har ingen historie eller faste holdepunkter. Det er det som gjør australsk mat så spennende". Dette kan man også si om landets viner.
 
OBS: Arrangementet i Oslo er dessverre avlyst.

Dette arrangementet gjennomføres også i Trondheim (klikk for detaljer)

Lindemans er blant verdens mest populære australske viner. Dr. Henry Lindeman oppdaget vinens gode egenskaper under en reise i Europa i 1830-årene. Herr og fru Lindeman pakket sakene i England, la ut på en 4 måneder lang reise til det nye landet Australia og startet i 1843 det vi kjenner som Lindemans vin-eventyr.

Dr. Lindemans filosofi står like sterkt i dag som for 150 år siden:
"The one purpose of wine is to bring happiness to people".

På Gamle Logen får dere denne kvelden et innblikk i Lindemans verden, med presentasjon og smaking av viner - fra de lettere og populære hverdagsviner - til eksklusive restaurantviner. Kombinert med Australias matunivers, et kjøkken inspirert av hele verden - fra Hellas til India, Japan til Libya, Mexico og Afrika - kan dette bli en spennende og minneverdig kveld med en ny vri fra den nye verden.

De 10 vinene du får smake denne kvelden er:

MENY
Australsk mat og vin
med Lindemans' viner
Gamle Logen
13. september 2005
*
Apéritif
Lindemans BIN 75 Riesling
**
Marinert scampi og blackened tunfisk anrettet med salat
Lindemans BIN 65 Chardonnay
Lindemans Reserve Chardonnay
***
Lammecarré gratinert med urter, brødkrumme og sennep, sesongens grønnsaker og fløtegratinerte poteter
Lindemans BIN 50 Shiraz
Lindemans Reserve Shiraz
Lindemans Limestone Ridge
Lindemans BIN 45 Cabernet Sauvignon
****
Lune, syltede eksotiske frukter smakssatt med vanilje og chilli
Cawarra Semillon Chardonnay
*

è Trondheim: Meld deg på her (klikk for meny og detaljer)

Tid: 15. september 2005 kl. 19.00 - ca. 22.30
Pris: kroner 575 inkl. mva
(OBS! En annen meny - se detaljer i lenken ovenfor)
Sted: Druen på Torvet,
Munkegt. 26, 7011 Trondheim.

Arrangementet i Oslo er dessverre avlyst

Tid: 13. september 2005 kl. 19.00 - ca. 22.30
Pris: kroner 675 inkl. mva
Sted: Gamle Logen,
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 130905 (Oslo) eller 150905 (Trondheim). Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 10.09.05 kl. 23:59 (Trondheim: 13.09.05 kl. 23:59) refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken
Tester
Drikke til lutefisk

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken

Hvis du har lyst til å prøve noe nytt til lutefisken, eller ønsker deg flere alternativer så får du vite alt du trenger her

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her