Bakermester tok kaka

Bakermester tok kaka

Konditor Cathrine Nilsen bakte Årets kake 2013.

Cathrine Nilsen fra Dromedarbakeriet vant i helgen prisen for Årets kake 2013. Konditorer fra hele landet var samlet på Stord for å kåre den beste kaken i regi av Baker- og konditorforeningen, Tine, AS Pals og Callebaut.

- Etter mange timers trening, tankevirksomhet, nervøsitet og prestasjonsangst så er det herlig og endelig være i mål! Jeg er så ydmyk og glad, sier Cathrine Nilsen i en pressemelding.

Finalekakene ble bedømt ut ifra smak, utseende, smidighet, kreativitet og salgbarhet. Deltakerne hadde to timer på seg, og hver konditor måtte komponere en kake etter strenge kriterier, men utforming, høyde, innhold og oppsats var valgfritt.

- Jeg har høye ambisjoner i jobben min, og jeg vet at jeg legger lista ekstremt høyt. Men like viktig som kvalitet og finsesse på produktene, må det være tilgjengelig for folk flest i kakedisken. Med vinnerkaken har jeg eksperimentert med bringebær og sitron. Jeg har jobbet med to ulike bunner av ristede mandler og sitronkrem med vanilje og sjokoladeanglaise. Og jeg er så glad for at dommerne likte den, sier Nilsen.

- Med Cathrine på toppen pallen fikk vi en herlig bekreftelse på at håndverk og kvalitet lønner seg, sier Preben Oosterhof,administrerende direktør i Dromedar Kaffebar.

LES OGSÅ: Her er årets norgesmester

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen