Barbera i Klosteret

Barbera er ingen dame, men en drue som lager de lekreste rødviner i Piemonte, Nord-Italia. Den gir syrerike viner med flott kirsebærkarakter. Viner som er svært fleksible følgesvenner for bordets gleder. Og får du italienskinspirerte retter, er kombinasjo
Redaksjonen
28 Januar 1999 - 02:01

Vinmonopolet har ikke akkurat forsynt oss med anledninger til å smake disse vinene. Det finnes ingen barbera i den vanlige pollisten. Men de som har lært vinene å kjenne på stedet, altså i Italia, eller er flittige kunder i bestillingsutvalget, har i dag mange muligheter. Og du kan være med på denne unike sjansen til å smake et tjuetalls toppviner av barbera. Den 15. mars arrangeres henholdsvis en smaking med foredrag og en rendyrket barberamiddag i Oslo.
 
Arrangøren Moestue Grape Selections har fått hjelp fra barberaens mekka i Piemonte hvor det meste av verdens barberadruer dyrkes. Som veiviser og foredragsholder kommer Giorgio Pelissero, en av de dyktigste barberamagikerne.
 
Barbera Seansen, trinn 1går i  Vika Konferansesenter mandag 15. mars
klokken 16.00.
 
Du får høre korte innledende foredrag av Giorgio Pelissero, Arne Ronold MW, Per Mæleng og Christopher Moestue. Samt en påfølgende smaking av alle tilgjengelige barbera viner i Norge med tillegg av noe spesialimport. Totalt 20 viner. En unik mulighet til å bli kjent med druen og vinen.
 

 
Du kan også teste vinene på Restaurant Klosteret samme dag klokken
19.30 med en femretters barberameny inklusive enkelte nebbiolo-overraskelser. Menyen utarbeides av Rune Pal og Ole Martin Alfsen, under årvåkent øye fra Giorgio Pelissero. Viner fra G.D. Vajra, Az. Agr. Pelissero og Aldo Conterno. Interesserte kan ringe Tel: 22 15 93 50.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul
+
Tester
Julens beste portviner madeira og andre sterkviner

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul

Utvalget av portvin både i bestillingsutvalget og i polhyllene er som aller best nå. Du kan gjøre mange gode kjøp blant de 200 sterkvinene vi har vurdert for deg - bare se her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag
Dagens rett
Kveite med safranbuljong

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag

Villkveite som bader i safranduftende buljong er en lekker kombinasjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 125 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 125 andre å velge blant

Her er oversikten over alle akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul
+
Tester
Julens beste portviner madeira og andre sterkviner

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul

Utvalget av portvin både i bestillingsutvalget og i polhyllene er som aller best nå. Du kan gjøre mange gode kjøp blant de 200 sterkvinene vi har vurdert for deg - bare se her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten
Annonse

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten

Høsten er lik god mat og drikke og stemningsfull musikk. Les hva som er mat- og drikkefavorittene til artistene Gundelach og James Arthur, mens du lytter til spillelisten vi har laget til deg. «Høststemning» for nettopp perfekt høststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skal du tjuvstarte pinnekjøttsesongen, gjør det nå
Dagens rett
Perfekt pinnekjøtt

Skal du tjuvstarte pinnekjøttsesongen, gjør det nå

Det skal godt gjøres å unngå pinnekjøttet i løpet av jula, og det er stadig flere svært så glade for. Det er likevel ikke helt opplagt hvordan kjøttet best tilberedes. Her får du gode tips og om hva du kan drikke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag
Dagens rett
Kveite med safranbuljong

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag

Villkveite som bader i safranduftende buljong er en lekker kombinasjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her