Bare 20 av 900 vil ha stjernemerking

Bare 20 av 900 vil ha stjernemerking

Norske hoteller er ikke interessert i å pryde fasaden med stjerner.
12 Juni 2012 - 12:45

Trond Giskes plan om å få til en nasjonal stjernemerking av norske hoteller har fått en treg start. Bare 23 av landets 963 hoteller har takket ja til å få standarden klassifisert, skriver Aftenposten.

– 23 hoteller er selvsagt ikke mange. Men vi tror nok flere sitter på gjerdet. Hotellstjerner er nytt i Norge, og målet er at vi innen fire år skal ha 65 prosent av hotellene med i ordningen, sier prosjektleder for stjernemerkingen, Anita Blomberg-Nygård i Norsk Akkreditering, til avisa.

LES OGSÅ: Hotellstjernene kommer

Flere norske hotellkjeder sier nei til merking. De mener gjesters vurderinger på nett er viktigere, riktigere og mindre kostbart.

Hotellsammenslutningen De Historiske Hotel og Spisesteder har også kritisert merkeordningen for å være irrelevant for gruppens medlemmer.

LES OGSÅ: – Passer ikke for oss

Blomberg-Nygård er uenig og mener antall stjerner har betydning for hvilket hotell gjester velger. Hun har skaffet de offisielle stjernene innpass hos reisenettstedene Tripadvisor og Expedia.

Rica har valgt å teste ordningen på Ishavshotellet i Tromsø.

– Dette for å teste ut hvordan ordningen fungerer i praksis. Senere på året vil vi evaluere pilotperioden, sier kommersiell direktør i Rica Hotels, Pål Semb-Johansen.

På Voksenåsen hotell i Oslo er hotelldirektør Tommy Kleiman storfornøyd med å være ett av de første stedene som er blitt vurdert og klassifisert.

– Jeg synes jo det var en morsom prosess som gjør at jeg i dag har en bedre innsikt i mitt produkt enn før. Vi skal bruke dette aktivt i vår markedsføring. Jeg tror nok også at de andre hotellene følger etter om en stund, sier han til Aftenposten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her