Bartendermester gir overskudd fra drinksalget til flyktningbarn
(Bilde: Mons Matory - post@matoryfilm.no (0047)93808379)

Bartendermester gir overskudd fra drinksalget til flyktningbarn

Moe Aljaff kom selv til Norge som flyktning fra Irak og ønsker at dagens flyktningbarn skal få samme muligheter som seg selv. Han gjør det på den måten han kan aller best.

Moe Aljaff, som til daglig jobber som bartender på cocktailbaren Brooms & Hatches i Oslo, skal representere Norge i en viktig internasjonal drinkkonkurranse, Bacardi Legacy.

Her er drinken han vant den norske finalen med

Vinner han delfinalen i London i mars, går han videre til verdensfinalen i San Fransisco senere i år.

Moe er ikke bare en kreativ bartender, men også en som har tanker for mer enn å riste seg fram til den beste drinken. Noen ganger på litt spesielle måter riktignok. Se videoen hvor han strikkhopper fra en bru for å få til ekstra mye risting.

Kommende helg har han tatt initiativet til Carousel Cocktail Charity. Drinken han har komponert skal serveres på Brooms & Hatchets, Fuglen, The Thief, Torggata Botaniske, Pigalle Cocktailbar, Bettola, ST. O2 Bar Babylon, Barfly, Café Laundromat og Tea Lounge i Oslo og Vaskeriet i Bergen. Og overskuddet fra salget går uavkortet til å gi flyktningbarn i Norge en bedre start.

Navnet på drinken og aktiviteten er inspirert av Moes egen opplevelse av å komme til trygge forhold i Sverige som liten flyktninggutt.

Han startet faktisk livet som flyktning. I 1990, to dager før Moe ble født, så familien ingen annen utvei enn å flykte fra Bagdad, Irak. I tre år flyktet de fra leir til leir på jakt etter trygghet og et nytt hjem. I 1993 kom de til Sverige, hvor de endelig fant det de lette etter. Moes første lykkelige minne var fra Sverige, da hans mor tok med sine seks barn på tivoli for å muntre dem opp.

- På tivoliet husker jeg dansere, dyr og masse farger, men mitt sterkeste minne er boder fulle av ulike smaker, og at jeg fikk en pose salte karamell-popcorn. Den smaken er mitt første lykkelige minne.

Carousel Cocktail inneholder salt karamell (dulche de leche), Bacardi Carta Oro, PX sherry, bananlikør og sitron, og er en opplevelse av overraskende og lekne smaker.

Moe Aljaff har fått med seg kolleger på barer over hele Oslo og i Bergen til å mikse drinken kommende helg.
Moe Aljaff har fått med seg kolleger på barer over hele Oslo og i Bergen til å mikse drinken kommende helg.

 

- Jeg vil gi andre flyktningbarn det samme som jeg fikk, sier Moe.

Første ledd av kampanjen for å samle inn penger går av stabelen fredag 29. og lørdag 30. januar. Da serveres Carousel Cocktail på ti barer i Oslo og én i Bergen. Alt overskuddet fra salget av drinken skal gå til å skape gode minner for de mange flyktningbarna som kommer til Norge i disse dager. En dag med lek og moro, brus og pizza og alt som hører til.

- Jeg gjør det jeg kan, nemlig cocktails, for at barna skal få en dag hvor de kan tenke på noe annet, bare være barn, ha det gøy og leke litt, sier Moe.

Her er Moe Aljaff klar til å mikse karusellcocktailen sin på Tibidao-toppen i Barcelona.
Her er Moe Aljaff klar til å mikse karusellcocktailen sin på Tibidao-toppen i Barcelona.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen