Bartenderne får sin Linie Award

Arcus utvider konkurransen.
12 April 2011 - 16:05

Fra å kåre de største norske kokketalentene, utvider Arcus konkurransen Linie Award med en egen klasse for bartendere.

Mens finalekokkene møtes 7. juni for å konkurrere om et opphold på stjernerestauranten Mathias Dahgren i Stockholm, vil nordiske bartendere kjempe om en arbeidsuke på den berømte New York-baren Death & Company, skriver Arcus i en pressemelding.

Linie Award arrangeres i år for syvende gang, og som i fjor er finalen lagt til Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo.
- Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på vår nye bartenderkonkurranse, sier informasjonssjef Hege Ramseng i Arcus.

- Vi er utrolig glade for å ha fått til et samarbeid med en av de kuleste og beste barene i New York. Ekstra glade er vi også for at sjefsbartenderen fra Death & Company, Thomas Waugh, kommer til Norge for å sitte i juryen, sier hun.

Juryen består for øvrig av:
• Juryformann Roar Hildonen, To rom og kjøkken, Trondheim
• Gromit Eduardsen, medeier i Bar 1105, København
• Jimmy Dymott, bartender ved Little Quarter, Stockholm)
• Juha Heusala, product manager for Restel LTD, Finland)
• Halvor Heuch (sjefsdestillatør, Arcus)

Dahlgren tar vinneren
Vinneren av Linie Award får et to ukers arbeidsopphold på en av Sveriges mest anerkjente restauranter, Restaurant Mathias Dahlgren i Stockholm, under oppsyn av Dahlgren selv.
Restauranten mottok to Michelin-stjerner i 2009 og vant  februar restaurantkåringen Nordic Prize.

- Det er veldig hyggelig å bli spurt om å ta inn vinneren av Linie Award. Jeg er opptatt av å løfte fram unge talenter, og denne konkurransen er dessuten i tråd med min matfilosofi. Målet med et arbeidsopphold hos meg er å gi den unge kokken større kunnskaper om nordisk gastronomi.

Juryformann er, som de to foregående årene, Geir Skeie (Bocuse d´Or-vinner i 2009 og eier av restaurant Brygga 11).

Juryen består ellers av:
• Niklas Ekstedt (eier av restaurant 1900 og programleder i matprogrammet Mat på SVT)
• Gunnar Hvarnes (bronsevinner i Bocuse d`Or 2011, jobber på Gastronomisk Institutt i Stavanger)
• Hans Välimäki (eier av restaurant Chez Dominique)
• Halvor Heuch (sjefsdestillatør, Arcus)
• Fjorårets vinner, danske Tommy Friis (kokk ved Molskroen Restaurant)
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her