Bekymret for matfestival

De som var med å starte matfestivalen i Ålesund for 24 år siden etterlyser nå tiltak for å gjøre festivalen mer attraktiv.
Redaksjonen
11 Februar 2008 - 18:00

Jan Arne Hove, Bjarne Haagensen og Olav Wangensteen var blant dem som dro i gang matfestivalen i Ålesund i 1985. Nå er de tre bekymret over hvilken retning festivalen er i ferd med å ta.
 
Skrev brev
Derfor har de skrevet et brev til styreleder Per Kristian Foss. I brevet etterlyser de tiltak for å gjøre Ålesund til landets mathovedstad.
 
Bakgrunnen for brevet er at Stavanger tar over NM i kokkekunst i år. De tre mener dette arrangementet har vært en bærebjelke for Matfestivalen i Ålesund.
 
Stort tap
- Det er et stort tap at kokke-NM nå forsvinner, og det er lite som kan måle seg med akkurat et slikt arrangement. Derfor er vi spente på hva styret i matfestivalen vil komme med i stedet for, sier Wangensteen til Sunnmørsposten
 
- Og selv om kokkelauget har sagt at Ålesund vil få tilbake NM neste år, er vi slettes ikke sikre på det. Stavanger er Europeisk kulturhovedstad i år, og har masse penger å bruke. Vi frykter at de vil stelle i stand et arrangement som vil gjøre at de får NM på permanent basis, sier Hove.
 
Positiv
Styreleder Per Kristian Foss i Ålesund Matfestival har lest brevet og er glad for innspillene.
 
- Vi jobber med matfestivalen på det 24. året, så noe riktig må vi da ha gjort, men likevel ser jeg noen av poengene de her serverer, sier Foss.
 
Han er sikker på at Ålesund får tilbake NM i 2009.
 
- Det vet jeg at vi gjør, så det ser vi ikke på som noe problem. Stavanger får det i år fordi de arrangerer EM i kokkekunst, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her