Bekymret for matfestival

De som var med å starte matfestivalen i Ålesund for 24 år siden etterlyser nå tiltak for å gjøre festivalen mer attraktiv.
Redaksjonen
11 Februar 2008 - 17:00

Jan Arne Hove, Bjarne Haagensen og Olav Wangensteen var blant dem som dro i gang matfestivalen i Ålesund i 1985. Nå er de tre bekymret over hvilken retning festivalen er i ferd med å ta.
 
Skrev brev
Derfor har de skrevet et brev til styreleder Per Kristian Foss. I brevet etterlyser de tiltak for å gjøre Ålesund til landets mathovedstad.
 
Bakgrunnen for brevet er at Stavanger tar over NM i kokkekunst i år. De tre mener dette arrangementet har vært en bærebjelke for Matfestivalen i Ålesund.
 
Stort tap
- Det er et stort tap at kokke-NM nå forsvinner, og det er lite som kan måle seg med akkurat et slikt arrangement. Derfor er vi spente på hva styret i matfestivalen vil komme med i stedet for, sier Wangensteen til Sunnmørsposten
 
- Og selv om kokkelauget har sagt at Ålesund vil få tilbake NM neste år, er vi slettes ikke sikre på det. Stavanger er Europeisk kulturhovedstad i år, og har masse penger å bruke. Vi frykter at de vil stelle i stand et arrangement som vil gjøre at de får NM på permanent basis, sier Hove.
 
Positiv
Styreleder Per Kristian Foss i Ålesund Matfestival har lest brevet og er glad for innspillene.
 
- Vi jobber med matfestivalen på det 24. året, så noe riktig må vi da ha gjort, men likevel ser jeg noen av poengene de her serverer, sier Foss.
 
Han er sikker på at Ålesund får tilbake NM i 2009.
 
- Det vet jeg at vi gjør, så det ser vi ikke på som noe problem. Stavanger får det i år fordi de arrangerer EM i kokkekunst, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her