Bli Årets Grønne Kokk

Alle profesjonelle, faglærte kokker i Norge inviteres til å delta i en nye spennende konkurransen hvor grønnsaker og frukt settes i fokus. Konkurransen Årets Grønne Kokk er blitt en stor suksess i Sverige. Den arrangeres for første gang i Norge på Storhus
Redaksjonen
11 September 2002 - 02:00

For å delta må du sende inn oppskrifter og fremgangsmåter på en treretters meny bestående av forrett, hovedrett og dessert.
Forrett: Rotgrønnsaker skal inngå.
Hovedrett: Kinakål skal inngå.
Dessert: Gulrot og sitrus skal inngå.
Rettene skal ikke inneholde: kjøtt, fisk, fugl, fjærkre, skalldyr eller kraft fra disse.
 
Juryen plukker ut seks personer som skal konkurrere med sine innsendte retter, og de skal lages til 12 personer. Konkurransetiden er fem timer og finalistene vil bli tildelt en lærling som hjelper. Meny og oppskrifter må være maskinskrevet på nøytralt papir uten logo eller lignende, og må være klart og lettfattelig formulert.
 
Jury:
Harald Osa, Holmenkollen Restaurant (hoveddommer)
Nina Sjøen, frilans, matstylist
Odd-Ivar Solvold, Kokkelandslaget og Solvold´s i Sandefjord
Johnny Trasti, kjøkkensjef i regjeringskvartalet
Toril Gulbrandsen, Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Gunn-Elin Aa Bjørnebo, divisjonsdirektør i Sosial- og helsedirektoratet
 
Konkurranseregler og bedømming vil følge internasjonale regler. Se www.norgeskokker.no - konkurranseveiledning fra Nordisk Kjøkkensjef Federation.
 
Premier:
1. plass: Prisen Årets Grønne Kokk og gavesjekk på kr. 15.000,-
2. plass: Gavesjekk på kr. 5.000,-
3. plass: Gavesjekk på kr. 3.000,-
Alle finalister får tildelt pokal og diplom.
 
Innsendingsfrist:
Din oppgave må være innsendt og poststemplet innen den 30. oktober 2002. Sammen med oppgaven i en egen gjenklistret konvolutt legger du med ditt navn, adresse, epost og telefonnummer.
 
Oppgaven sendes til:
Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
ved Toril Gulbrandsen
Postboks 187, Økern
0510 Oslo
Merk konvolutten "Årets Grønne Kokk"
 
Ønsker du mer informasjon tar du kontakt med:
Kokkenes Mesterlaug, Oslo
ved Mette B.Thurmann-Moe
Tlf: 95 07 92 35

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her