Matkurs og vinkurs

Vinkurs 4. april i Oslo

Hvite viner hører våren til, og Bordeaux byr på noen av de beste

Hvite viner hører våren til, og Bordeaux byr på noen av de beste

Et av verdens mest eksklusive vinområder byr på så mye mer enn de røde vinene vi er kjent med. Denne kvelden skal vi bli kjent med friske viner som vekker vårfølelsen, og sikre at også kjøligere aprildager finner sin vin.
13 Januar 2022 - 11:00

TILBUD: Bruk rabattkoden BORDEAUXAFTEN og få 200 kr rabatt. 

Husk at du også som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får ytterligere rabatt på dette arrangementet. Se rabatten lenger ned på siden.

Denne kvelden vil vise Bordeaux fra en side som kanskje er ukjent for flere. Vi snakker om det sagnomsuste områdets hvite viner, som vil stå i fokus på denne smakingen. Gjennom 10 viner fra produsenten som nærmest kan anses som kongen av Bordeaux, André Lurton, vil du bli kjent med flere klassikere, og ikke minst få muligheten til å sammenlikne flere ulike årganger. De hvite vinene fra Vignobles André Lurton er nemlig også usedvanlige lagringsdyktige, og her får du svaret på hva det kan lønne seg å spare på til senere år.

André Lurton har en spennende bakgrunn som blant annet fransk motstandskjemper, men er også mannen som i lang tid kjempet for å danne en egen appellasjon og ble sittende igjen som en legende. Allerede i 1952 tok André over driften for det familieeide vinslottet Château Bonnet, og med tiden gikk stadig flere slott over i hans eie, helt til han til slutt ble en av de aller viktigste produsentene i appellasjonene Entre-Deux-Mers og Pessac-Léognan.

Selv om legenden André gikk ifra oss i fra 2019, er Vignobles André Lurton fremdeles i de trygge, kyndige hender når nå hans sønn, Jaques Lurtons, holder i roret.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Vignoble og vinslott
André Lurtons første vinslott, Ch. Bonnet

Vignobles André Lurton har gitt oss mange viner som er blitt klassikere og man ikke kan gå gjennom livet uten å ha smakt. Denne kvelden får du mulighet til bli kjent med hele 10 av vinene – 6 hvite og 4 røde – og blant disse er for eksempel godbiten Ch. La Louvière som vi vil få smake i 2008-, 2014- og 2016-årgang. Ikke minst får du også sjansen til å smake elegante Ch. Couhins-Lurton fra 2016, hvilket du vil prise deg lykkelig for å ha fått med deg.

Laurent Bélisaire
Laurent Bélisaire



Ens ærend for å presentere vinene og fortelle oss store og små hemmeligheter fra huset Lurton, kommer Laurent Bélisaire som har vært del av Vignobles André Lurton-teamet siden 2005. Han vil styre showet og forklare deg hva det er som gjør vinene så unike og lagringsdyktige, og svare på alt du måtte lure på om viner fra Bordeaux. 

Vinliste Lurton
Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her