Bli kjent med Bordeaux gjennom 10 viner av en ekte ekspert - på kun to timer

Vinsmaking 20. januar i Oslo

(Foxys_forest_manufacture)

Bli kjent med Bordeaux gjennom 10 viner av en ekte ekspert - på kun to timer

Bordeaux er et av verdens mest sagnomsuste vinområder, kjent for sine lagringsdyktige røde viner fra mektige vinslott. Bordeaux-ekspert Nicolas Mahé de Bedouaré tar deg gjennom de viktigste druene og distriktene.

For å bli en vinkjenner er det viktig å ha kunnskap om de mest kjente områdene, og Bordeaux er intet unntak. Alle har vi hørt om kjente slott fra dette området som produserer viner solgt for svimlende mange millioner.

Men hvorfor er disse vinene så ettertraktet?

Dette kan Nicolas Mahé de Bedouaré fortelle deg. Han er født og oppvokst i Bordeaux og kjenner stedet nesten bedre en sin egen lomme. Han brenner for vinfaget, og det var han som skapte mottoet "Drikk oftere, mindre og bedre". 

Bordeaux ligger helt vest i Frankrike, og området er delt av elven Garonne. Helt ytterst ligger selve byen, men området strekker seg mange mil inn i landet. Med et jordsmonn og et klima som kan by på tilstrekkelige sommertemperaturer for at rødvinsdruer kan modne, er dette ypperlig for blant annet merlot og cabernet sauvignon, som dette området er svært kjent for. Her blir det hovedsakelig produsert kraftige røde viner, med god tanninstruktur, ypperlig for årevis med lagring. 

Denne kvelden får du smake viner fra kjente områder. I tillegg får du smake noen spennende årganger, og ikke minst lagringsdyktige viner i størrelsen magnum (1,5L) og jereboam (3L). Bla ned for å se vinlisten. 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

  Foto: Esperanza33
Årgangsendringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen