Beste norske kokebok
Bli med å feire årets kokebok- og eplehøst

Bli med å feire årets kokebok- og eplehøst

Den 30. november kåres årets beste norske kokebok og de beste eplene i flytende form.
Redaksjonen
28 November 2015 - 20:10

To kvinne- og mannsterke juryer har vært i sving denne høsten med å vurdere dens utkomme. 32 kokebøker er nøye studert og rundt 90 forskjellige eplemoster og eplesidere.

Resultatet av arbeidet offentliggjøres den 30. november på Kafe Løve i Det Norske Teateret i Oslo.

Møt opp for å bli kjent med årets hotteste kokebokforfattere og ikke minst få smaksprøver fra deres kokebøker.

De beste eplemostprodusentene er også tilstede for stolt å vise fram sine produkter.

Matmerk kommer for å dele ut sin Spesialitet-pris. Det blir anledning til å gjøre noen skikkelige bokkupp i pop up-bokhandelen. Og med så mange kokebokforfattere på plass er det også rikelig muligheter for boksignering.

Det blir workshop med Valrhona-sjokolade. Og vi lodder ut kokebokpakker.

Gratis adgang. Ingen påmelding - men først til mølla-prinsippet gjelder.

Kveldens konferansier er Mathias Steinbru.

 

Tid: 17-19

Sted:

Kafe Løve i Det Norske Teateret

Kristian IVs gate, Oslo

 

Program for kvelden:

17.00 - 19.00 Arrangementet Beste norske kokebok og Årets eplemost 2015 er åpent for publikum - gratis adgang.

17.00 - 19.00 Mingling mellom standsene som byr på gratis smaksprøver og gode tilbud på kokebøker.

17.15 Velkommen til kokebok- og eplefest ved ansvarlig redaktør i Apéritif, Aase E. Jacobsen. Konferansier gjennom kvelden er Mathias Steinbru, også kjent som Matstein. 

18.00 Årets eplemost kåres. Prisutdeling og samtale med finalistene. Årets matmerkpris "Spesialitet" deles ut. Prisene deles ut av Halvor Heuch.

18.30 Prisutdeling og intervju med finalistene Beste norske kokebok.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her