Vannmelonsalaten er en av favorittene fra kokeboken Thaisommer
Thaisommer er siste kokebok fra Terje Ommundsen, mannen bak restaurantene Plah og Ahaan, og en av Norges fremste eksperter på thaikjøkkenet.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Thaisommer er siste kokebok fra Terje Ommundsen, mannen bak restaurantene Plah og Ahaan, og en av Norges fremste eksperter på thaikjøkkenet.
Les hele sakenEn egen grøt tilegnet en litt amputert dag er det som trengs i dag.
Les hele sakenHentet du julegrana selv, kan du nappe av en kvist til denne lekre lammeretten.
Les hele sakenDenne herlige fiskeretten bruker tare som ingrediens.
Les hele sakenHellstrøms hemmeligheter - mat med kjærlighet signert Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan er en utmerket representant for de mange gode prosjektene som har kommet ut av det bratteste året på lenge.
Les hele sakenEkstra fargerik matglede uten kjøtt eller sjømat er konseptet bak En skikkelig digg kokebok 2 som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2020.
Les hele sakenAt Arne Brimi behersker juletradisjonene til fulle og sågar utvider dem, er grunnen til at kokeboka Julehøgtid er blant årets finalister i kåringen Beste norske kokebok 2020.
Les hele sakenÅrets beste norske kokebøker dekker de fleste behov, ønsker og målføre, og er som skapt for fråtsing.
Les hele sakenSverre Sætre er den mestvinnende kokebokforfatteren.
Les hele sakenDen og andre søndagsmiddager og middager for hele uka er tema for God mat hele uka - den siste kokeboka fra Lise Finckenhagen som er så god at den fortjener en plass blant årets finalister i Beste norske kokebok 2019.
Les hele sakenOg i dette tilfellet er det Björn Svensson fra Michelin-restauranten Galt som har fått med seg gode venner til å lage sin første kokebok noensinne. Det kvalifiserte for finalistplass i Beste norske kokebok 2019.
Les hele sakenDe fem finalistene i Beste norske kokebok 2019 dekker det meste av det som rører seg på kokebokfronten om dagen. Hvilken som er aller best avsløres den 28. november.
Les hele sakenKokeboka Fattig student som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2019, viser hvordan man spiser godt for under 250 kroner i uka.
Les hele sakenTom Victor Gausdal og Stian Floer har med Grønnsakskokeboka laget årets beste norske kokebok. Og har nok en gang skapt noe som har klassikerpotensial.
Les hele sakenDe fem kokebøkene dekker for øvrig de fleste behov, fra tidsklemma, via tvkokker, gourmethistorie og bærekraft til avansert thaimat. Vinnneren kåres torsdag 29. november kl 17 på Eldorado Norli Bokhandel i Oslo.
Les hele saken20 minutter er tema for Kjartan Skjeldes nye kokebok, og denne oppskriften er den mest krevende av de mange solide forslagene til raske middager. Konseptet har sikret den en plass blant årets beste kokebøker.
Les hele sakenPurrestokk med røykt rømme er en av mange oppskrifter i Grønnsakskokeboka som får deg til å tenke nytt på råvarer, og ikke minst til å spise grønnere uten at du savner noe.
Les hele sakenSuksesshistorien bak restaurant Feinschmecker er fyldig dokumentert i kokeboken med samme navn, og med undertittelen et klassisk kjøkken. I dag får du en smakebit på dette i form av Ingefær- og korianderstekt kongekrabbe.
Les hele sakenDenne oppskriften er godkjent av både en renommert kokk og av en ernæringsekspert.
Les hele sakenMed Ny Norsk Mat fikk Even Ramsvik full pott på første forsøk. Denne kokeboken er i en klasse for seg.
Les hele sakenDen populære TV2-serien er kommet i kokebokform. Det holder til finalistplass for Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen. Her får du en forsmak.
Les hele sakenFem kokebøker kjemper om tittelen Beste norske kokebok 2017. Det hele avgjøres torsdag 30. november kl 17 i Norli, Universitetsgaten i Oslo,
Les hele sakenMed Ny Norsk Mat viser tidligere Michelin-kokk Even Ramsvik hvordan du lager de mest raffinerte retter på ditt eget kjøkken. Her får du en smakebit på det som gjør at denne kokeboken er finalist i Beste norske kokebok 2017.
Les hele sakenAt kokeboken Karlas Kjøkken er en av finalistene til Beste Norske Kokebok 2017, er ikke overraskende, for her er det mye matglede i hverdagen.
Les hele sakenLise Finckenhagen vet å skape matglede, også med gatemat. Så mye at hennes kokebok Lises gatekjøkken ble finalist i Beste norske kokebok 2017.
Les hele sakenBak denne oppskriften står en av høstens kokebokhelter, Jan Ivar Nykvist, som med Maten vi deler er en av finalistene til Beste Norske Kokebok 2017.
Les hele sakenDe er de fem klart beste av totalt 32 norskproduserte kokebøker som er vurdert i Beste norske kokebok 2017.
Les hele sakenKokkelære er årets beste norske kokebok. Tom Victor Gausdal har endelig og ikke minst velfortjent fått full pott som kokebokforfatter.
Les hele sakenDenne superkule oppskriften smaker supergodt og er superenkel.
Les hele sakenSmå avlinger til tross. Smaken av eplehøsten 2015 er det ikke noe å si på.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken
Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele saken
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken
Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene!
Les hele saken
Lær det grunnleggende om hvitvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Dette kurset passer perfekt for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper.
Les hele saken
Den 14. februar kan du lære mer og smake 6 deilige musserende viner. En perfekt vinsmaking sammen med noen du er glad i!
Les hele saken
Nyt 10 fantastiske viner fra et av Italias mest ikoniske vinhus. Dette er en unik sjanse for deg som liker viner fra Chianti Classico.
Les hele saken
Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.
Les hele saken
Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele saken
Spania byr på et bredt spekter av viner og nå har du du muligheten til å smake 8 spennende vinstiler.
Les hele saken
Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.
Les hele saken
Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.
De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?
Når du likevel er på polet eller butikken, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.
Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.
Les hele sakenHeidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.
Les hele sakenDet som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.
Les hele sakenMed en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.
Les hele sakenDenne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.
Les hele sakenHar du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.
Les hele saken