Beste norske kokebok
Bli med å feire årets kokebok- og eplehøst

Bli med å feire årets kokebok- og eplehøst

Den 30. november kåres årets beste norske kokebok og de beste eplene i flytende form.
Redaksjonen
28 November 2015 - 21:10

To kvinne- og mannsterke juryer har vært i sving denne høsten med å vurdere dens utkomme. 32 kokebøker er nøye studert og rundt 90 forskjellige eplemoster og eplesidere.

Resultatet av arbeidet offentliggjøres den 30. november på Kafe Løve i Det Norske Teateret i Oslo.

Møt opp for å bli kjent med årets hotteste kokebokforfattere og ikke minst få smaksprøver fra deres kokebøker.

De beste eplemostprodusentene er også tilstede for stolt å vise fram sine produkter.

Matmerk kommer for å dele ut sin Spesialitet-pris. Det blir anledning til å gjøre noen skikkelige bokkupp i pop up-bokhandelen. Og med så mange kokebokforfattere på plass er det også rikelig muligheter for boksignering.

Det blir workshop med Valrhona-sjokolade. Og vi lodder ut kokebokpakker.

Gratis adgang. Ingen påmelding - men først til mølla-prinsippet gjelder.

Kveldens konferansier er Mathias Steinbru.

 

Tid: 17-19

Sted:

Kafe Løve i Det Norske Teateret

Kristian IVs gate, Oslo

 

Program for kvelden:

17.00 - 19.00 Arrangementet Beste norske kokebok og Årets eplemost 2015 er åpent for publikum - gratis adgang.

17.00 - 19.00 Mingling mellom standsene som byr på gratis smaksprøver og gode tilbud på kokebøker.

17.15 Velkommen til kokebok- og eplefest ved ansvarlig redaktør i Apéritif, Aase E. Jacobsen. Konferansier gjennom kvelden er Mathias Steinbru, også kjent som Matstein. 

18.00 Årets eplemost kåres. Prisutdeling og samtale med finalistene. Årets matmerkpris "Spesialitet" deles ut. Prisene deles ut av Halvor Heuch.

18.30 Prisutdeling og intervju med finalistene Beste norske kokebok.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her