Beste norske kokebok
Bli med å feire årets kokebok- og eplehøst

Bli med å feire årets kokebok- og eplehøst

Den 30. november kåres årets beste norske kokebok og de beste eplene i flytende form.
Redaksjonen
28 November 2015 - 21:10

To kvinne- og mannsterke juryer har vært i sving denne høsten med å vurdere dens utkomme. 32 kokebøker er nøye studert og rundt 90 forskjellige eplemoster og eplesidere.

Resultatet av arbeidet offentliggjøres den 30. november på Kafe Løve i Det Norske Teateret i Oslo.

Møt opp for å bli kjent med årets hotteste kokebokforfattere og ikke minst få smaksprøver fra deres kokebøker.

De beste eplemostprodusentene er også tilstede for stolt å vise fram sine produkter.

Matmerk kommer for å dele ut sin Spesialitet-pris. Det blir anledning til å gjøre noen skikkelige bokkupp i pop up-bokhandelen. Og med så mange kokebokforfattere på plass er det også rikelig muligheter for boksignering.

Det blir workshop med Valrhona-sjokolade. Og vi lodder ut kokebokpakker.

Gratis adgang. Ingen påmelding - men først til mølla-prinsippet gjelder.

Kveldens konferansier er Mathias Steinbru.

 

Tid: 17-19

Sted:

Kafe Løve i Det Norske Teateret

Kristian IVs gate, Oslo

 

Program for kvelden:

17.00 - 19.00 Arrangementet Beste norske kokebok og Årets eplemost 2015 er åpent for publikum - gratis adgang.

17.00 - 19.00 Mingling mellom standsene som byr på gratis smaksprøver og gode tilbud på kokebøker.

17.15 Velkommen til kokebok- og eplefest ved ansvarlig redaktør i Apéritif, Aase E. Jacobsen. Konferansier gjennom kvelden er Mathias Steinbru, også kjent som Matstein. 

18.00 Årets eplemost kåres. Prisutdeling og samtale med finalistene. Årets matmerkpris "Spesialitet" deles ut. Prisene deles ut av Halvor Heuch.

18.30 Prisutdeling og intervju med finalistene Beste norske kokebok.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her